Nincs engedélyezve a javascript.
A leghihetetlenebb Eb-történetek

A leghihetetlenebb Eb-történetek

Előrendelhető
Várható megjelenés:
2024.05.15.
Borító ár:
6 990 Ft
Bevezető ár:
5 312 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A labdarúgó-Európa-bajnokságokat sok különleges történet színesíti a kezdetektől napjainkig. Ezek a gyakran megdöbbentő, másszor tragikus vagy éppen humoros momentumok időnként egészen más megvilágításba helyezik a híres futballtornát.
Leírás
Raktári kód:
221039
EAN:
9786155901225
Várható megjelenés:
2024.05.15.
Kötésmód:
keménytáblás
Méret [mm]:
167 x 238 x 37
Nyelv:
magyar
A labdarúgó-Európa-bajnokságokat sok különleges történet színesíti a kezdetektől napjainkig. Ezek a gyakran megdöbbentő, másszor tragikus vagy éppen humoros momentumok időnként egészen más megvilágításba helyezik a híres futballtornát. Háttérben zajló játszmák, mindenre elszánt szakvezetők, korszakos klasszisok és váratlan események alakítottak a pályán vagy az azon kívül történteken.
A kontinensviadalon immár zsinórban harmadszor részt vevő magyar válogatottról számos emlékezetes sztori maradt fenn. Többek közt kiderül, hogy mi nyomta élete végéig Bene Ferenc lelkét az 1964-es elődöntő után, milyen motivációs beszéddel hangolták rá az erdélyiek játékosainkat a románok elleni mérkőzésre, mivel vezette félre Király Gábor az izlandiakat, és hogyan ijesztette meg gólörömével Fiola Attila az éppen fülhallgatóját kereső riportert a Puskás Arénában.
A több száz lebilincselő anekdotából fény derül arra is, hogy a szovjet kapus, Lev Jasin miért osztogatott aláírásokat a francia rendőröknek, mivel fenyegette meg az IRA a szupersztár George Bestet, mi okból kergetett kakasokat a jugoszláv kapus, hogyan nyerték meg a dánok azt az Eb-t, amire ki sem jutottak, és mi köze van Cristiano Ronaldónak a ketchupos köcsöghöz.
Vélemények