Nincs engedélyezve a javascript.
A Bölcsesség útja

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 240 Ft
Borító ár:
3 600 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 240 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az időszámítás fordulópontja körül született Bölcsesség könyve kulturális interakciók gyümölcse. Alexandriai szerzője az Ízisz-kultusz, a különböző misztériumvallások hiedelmeit, a sztoicizmus és a középplatonizmus eszméit rendkívüli könnyedséggel ötvözi a zsidó ősök hagyatékával...
Leírás
Raktári kód:
144637
ISBN:
9789634141082
EAN:
9789634141082
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
320
Nyelv:
magyar
Az időszámítás fordulópontja körül született Bölcsesség könyve kulturális interakciók gyümölcse. Alexandriai szerzője az Ízisz-kultusz, a különböző misztériumvallások hiedelmeit, a sztoicizmus és a középplatonizmus eszméit rendkívüli könnyedséggel ötvözi a zsidó ősök hagyatékával. A hellenisztikus kultúra és a zsidó hagyományok iránt érdeklődő olvasók Luca Mazzinghi hozzáértő vezetésével ismerhetik meg a könyv gazdagságát. Történelem és a történelem megértése iránti igény eleven párbeszéde a mű, találkozások közege: tradíció és modernitás; tanult, átadott ismeretek és praxis; egyén és közösség; vallás és erkölcs találkozásának terepe. „Bölcsünk”, akinek személye, neve a múlt neves alakja, a bölcsesség patrónusaként számon tartott Salamon árnyékában rejtve marad, a nagy előd nyitottságával fordul kora határokat nyitó kultúrája felé, ugyanakkor tudatában van, hogy egy nemzet jövője függ attól, hogy múltjára, hagyományaira, a közös eszmények iránt hűséges hősökre hogyan tekint.

A kötet a A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Bibliatudomány Tanszékének kiadványai sorozat 13. kötete. A sorozat szakmai igényességű monográfiákat, fordításokat és szerkesztett köteteket közöl a szentírástudomány és segédtudományai tárgyköréből, valamint – esetenként – rokon tudományágak új kutatásainak eredményeiből.
Vélemények