Nincs engedélyezve a javascript.

A tudatos élet kulcsa

Talán már Te is észrevetted magadon, hogy egyre gyakrabban működsz robotpilóta-üzemmódban. Hajtjuk a mókuskereket, elvégezzük a kötelező feladatokat, de valahogy nem jut időnk vagy alkalmunk megfigyelni a gondolatainkat vagy az érzéseinket. Nem értjük, hogy miért sikerülnek jól vagy rosszul a dolgaink, egyszerűen csak úszunk az árral. A tudatos élet pont arról szól, hogy lehetőséget adunk arra, hogy őszintén szembenézzünk önmagunkkal és ne kifogásokat keressünk. Készen állsz változtatni?

Ha tudatosan jelen vagyunk a mindennapokban, sokkal kevesebb stressz és váratlan meglepetés érhet minket. Jobban megismerhetjük önmagunkat, ezáltal kiegyensúlyozottabb, önazonosabb és nem utolsó sorban boldogabb életet élhetünk. A témában számtalan nagyszerű szakirodalom segíthet bennünket elméletben és gyakorlatban egyaránt. Legyen szó traumáról, krízisről, vagy csak a magasabb önismeret igényéről, nálunk, a Book24-nél garantáltan megtalálod azt a könyvet, amely támpontokat ad a számodra, sőt, még szórakoztat is. Cikkünkben elhoztunk néhány elismert szakértő által írt remekművet. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Dennis Greenberger PhD, Christine A. Padesky PhD - Tudatosság az érzések felett

Mindannyiunkkal előfordult már életünk során, hogy kedélyállapotunk, aktuális érzelmeink befolyása alá kerültünk. Ezek a huzamosabb ideig fennálló hullámvölgyek, a szorongás, depresszió, vagy alacsony önértékelésből fakadó problémák komolyan nehezíthetik boldogulásunkat, pedig mindez néhány praktikus pszichológiai fogás ismeretében elkerülhető lenne.

A kognitív viselkedésterápia módszereinek köszönhetően bárki rövid idő alatt kifejlesztheti magában azokat a készségeket, amelyek birtokában tudatosan változtathat hangulatán, domináns érzésein. Tapasztald meg, mire vagy képes, ha te irányítod lelkiállapotod, ismerd meg Te is a terület két neves szakértőjének pszichológiai technikáit, melyekkel teljesen új irányt szabhatsz életednek!

A Tudatosság az érzések felett című kötetben dr. Greenberger és dr. Padesky speciális gyakorlatsoraival:

• segíti felismerni és kitűzni személyes céljaid és nyomon követni fejlődésed
• megismerteti Veled azokat a praktikákat, amiket alkalmazva mindig, minden helyzetben hatékonyan felülkerekedhetsz az életedet negatívan befolyásoló érzelmeken
• hozzásegít, hogy olyannyira elmélyítsd ezt az értékes tudást, hogy képes legyél teljesen természetes módon használni az itt tanultakat

A sikerkönyv első megjelenése óta világszerte több mint 1 millió olvasónak segített sikerrel alkalmazni a kognitív viselkedésterápiát, ami egyike a pszichoterápia ma ismert leghatékonyabb módszereinek. Az elmúlt 20 év kiemelkedő tudományos eredményeire reflektálva és azokat továbbfejlesztve, a most megjelent második kiadás számos új gyakorlattal és friss terápiás újításokkal gazdagodott. Önálló részt szentel a szorongásnak, értékelhetjük benne a boldogságunkat, hálautazást tehetünk és olyan modern gyakorlatokról olvashatunk, melyek a mindfulnessre, az elfogadásra és a megbocsátásra fókuszálnak.

Tudatosság az érzések felett
23.png

Tudatosság az érzések felett

Nyerd vissza az irányítást az érzelmeid felett, és válj boldogabb emberré!

Christine A. Padesky PhD, Dennis Greenberger PhD
Édesvíz Kiadó, 2022.

Dr. Paul Conti MD - Trauma

Út a megértés, a felépülés és a társadalmi trauma megelőzése felé Képzelj el egy betegséget, aminek ránézésre csak néhány alig észlelhető tünete van, de az egész testedet az uralma alá hajtja, és még csak észre sem veszed. Könnyen terjed szülőről gyerekre, és akár életünk végéig is kísérhet, ha nem teszünk ellene.

Dr. Paul Conti szerint a társadalomnak pontosan így kellene tekintenie a traumára: egy potenciálisan halálos kimenetelű járványként, amely fölött már nincs uralmunk. Trauma: A láthatatlan járvány című könyvében Dr. Conti a legújabb kutatásokra, a legjobb klinikai eljárásokra és a való életből vett történetekre támaszkodva vázolja fel a trauma részletes és aggasztó kórképét. Lépésről lépésre segíti az olvasót abban, hogy milyen konkrét változásokat kell az életünkben eszközölnünk egyénként és a társadalom tagjaként a trauma hatásának enyhítése és további traumatizálódás ellen.

A könyv lerántja a leplet a hazugságról: az élethosszig tartó, gyógyíthatatlan betegség igenis kezelhető és meg is előzhető.

Amit a Traumából elsajátíthatunk:

· átfogó képet kapunk a traumáról és a szégyenérzetről,
· a készséget, hogy felismerjük a traumát magunkban, másokban és a bennünket körülvevő társadalomban,
· tudást arról, hogy az egyéni és a kollektív trauma miként dolgozik társadalmi szinteken,
· motivációt, hogy megállíthassuk a traumát,
· praktikus eszközöket, melyekkel önmagunkon és másokon egyaránt segíteni tudunk.

Végtelenül fontos, életigenlő könyv ez, amely erővel vértez fel a traumák ellen, segít, hogy elfogadjuk és szembenézzünk életünk történéseivel, és arra biztat, tanuljunk meg magabiztosan boldogulni, ne csak kényszeredetten túlélni az élet nehézségei közepette.

Trauma
23.png

Trauma

A láthatatlan járvány

Dr. Paul Conti MD
Édesvíz Kiadó, 2022.

Roni Cohen-Sandler PhD - Bármit, csak a mobilomat ne, anya!

Feltáró jellegű, naprakész forrás tizenéves lányokat nevelő felnőttek számára. Úgy érezheted, hogy a kiskamasz vagy tinédzser lányod egy teljesen más univerzumban nő fel, mint amelyben te felnőttél.

A folyamatosan fejlődő technológia alkalmazása megváltoztatja a fiatal lányok szívét és elméjét, befolyásolja a fejlődésüket, önazonosságukat, önreflexiójukat, szociális készségeiket, információ befogadási és tanulási képességeiket. Sok anya érezheti úgy, hogy számára teljesen ismeretlen területen bolyong, és fogalma sincsen, hogyan kellene kezelnie ezeket a példátlan helyzeteket. A jó hír azonban az, hogy függetlenül attól, mennyire értesz a technológiához, még mindig Te vagy a legmegfelelőbb személy arra, hogy végigterelgesd a lányodat a kamaszkor kaotikus időszakán.

A Bármit, csak a telefonomat ne, anya! című könyvben Dr. Roni Cohen-Sandler több tucatnyi tizenéves lánnyal és az édesanyjukkal készített interjúra, több évtizedes klinikai és személyes tapasztalataira támaszkodva megmutatja az édesanyák számára, hogyan kezeljék a tizenéves lányok nevelésének modern kihívásait.

Jól érthető, praktikus tanácsok mellett különféle stratégiákkal segít abban, hogy mélyrehatóbban megértsd a lányodat és mindazt, amit átél, valamint abban, miként tarthatsz fenn egy igazán szoros és szeretetteljes kapcsolatot vele.

Tudd meg, miként segíthetsz neki, hogy a szorongató érzések és helyzetek esetén is a belső erőforrásaira támaszkodjon, és ezáltal önmaga leghitelesebb, legegészségesebb változatává váljon. A szerzőről: Dr. Roni Sandler-Cohen, okleveles klinikai pszichológus, szerző és előadó. Szakterülete a nők és tizenéves lányok problémái, anya-lánya kapcsolat, szülői tanácsadás és pszichoedukációs felmérés. Ne feledd: ahhoz, hogy ügyes, érzelmileg egészséges, és rugalmas fiatal nővé váljon, nagyobb szüksége van rád, mint valaha!

Bármit, csak a mobilomat ne, anya!
23.png

Bármit, csak a mobilomat ne, anya!

Hogyan tarthatsz fenn megértő és szeretetteljes kapcsolatot a lányoddal

Roni Cohen-Sandler PhD
Édesvíz Kiadó, 2022.

Fedezd fel a legjobb önfejlesztő könyvek kínálatát a Book24-nél!