Nincs engedélyezve a javascript.
Balaton

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 149 Ft
Borító ár:
3 499 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 149 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"Az NDK-val együtt tűnt el a Balaton. Az augusztusi vihar elfújta a strandunk forró lángosainak szagát. A felhők, akár tépett szélű, fehér papírszalvéták ültek a hullámzó víz fölött. Minden vad volt, és húsbavágóan mulandó."


Leírás
Raktári kód:
188166
ISBN:
9789631425710
EAN:
9789631425710
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
flexi
Oldalszám:
144
Nyelv:
magyar
"Az NDK-val együtt tűnt el a Balaton. Az augusztusi vihar elfújta a strandunk forró lángosainak szagát. A felhők, akár tépett szélű, fehér papírszalvéták ültek a hullámzó víz fölött. Minden vad volt, és húsbavágóan mulandó."

Balaton-part, forró nyár, nyolcvanas évek. Egy kislányt a nagyapja úszni tanít. Mikor elhagyják a stéget, a nádas szélén egy hullát találnak. Ahogy Kiss Noémi többi erőteljes Balaton-novellájában, itt is a felfedezés izgalma és a szorongás felkavaró érzései keverednek. A szocializmus gazdagjainak és kisembereinek nyári világa mellett bepillanthatunk a legszegényebbek életébe, és átélhetővé válik a kor várakozó, feszült csendje... Víkendházak, pulóverpiac, mólók. A nyaralás önfeledt öröme mellett megbicsaklott sorsokat, bűnöket, titkokat és hazugságokat mos partra a víz. A Balaton a szabadságvágy könyve.

Kiss Noémi 1974-ben született, író, kritikus, tanár.
A szerzőről
Kiss Noémi
Kiss Noémi

Gödöllőn született 1974-ben, először úszott, majd vízilabdázott, közben pedig megtanult fogalmazni.

Ha nem ír, akkor rengeteget olvas, annyit, hogy néha már karikás tőle a szeme. Még ma is szorgalmasan sportol, az anyukája a tornatanára, akihez hetente jár edzeni.

Élete nagy részét különféle városokban töltötte, kollégiumokban, albérletekben, idegenek lakásán. Budapesten végezte az iskoláit, Miskolcra, majd Konstanzba járt egyetemre. Kalandos évek voltak, amiket elengedhetetlennek tart az íráshoz, akárcsak a sok utazást.

Elbeszéléseiben városok és kissé különc figurák szerepelnek, kietlen tájak, és ismeretlen kelet-európai helyek tűnnek fel, olyanok, amelyeket látott és megismerhetett, és olyanok is, amelyeket csak elképzel, de sosem fog látni, mégis valahogy hihetőnek tűnnek.

Szereti az extrém kalandokat és az érzelmi kihívásokat, érdekes, épp ezeket az elbeszélői is kedvelik. Szívesen fürkészi mások furcsaságait, persze csak azért, hogy legyen miről írnia. 

Vélemények