Szűrő

Virginia Woolf könyvek

Mrs Dalloway a Bond Streeten és más elbeszélések - Mrs Dalloway in Bond Street and other stories

Virginia Woolf

Virginia Woolf, a modern próza egyik úttörője első művei megjelenése után egyre merészebb elbeszéléstechnikai kísérletekbe kezdett. Egyik fő célja az volt, hogy az élmény folytonos áramát, a jellem és a külső körülmények meghatározhatatlan voltát adja vissza. Foglalkoztatta az idő érzékelésének kettőssége is: az ember számára az idő egyfelől különálló pillanatok egymásutánja, másfelől évek, évszázadok folyama. Az 1920-as évek elejétől kezdve az egyéni létezésben megtapasztalt jelen és múló idő éppúgy visszatérő témája lett, mint a szereplők időtudata.
16%
1490 Ft1252 Ft Kosárba

A világítótorony

Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882–1941) a modern angol próza, a lélektani regény, a tudatfolyam-technika egyik megteremtője és legnagyobb hatású művelője. Ő alapította...
24%
1999 Ft1519 Ft Előrendelem

Mrs. Dalloway - Helikon Zsebkönyvek 67.

Virginia Woolf

„A létezés költészetének általános érzése” – ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő – és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban.
16%
999 Ft839 Ft Készletfigyelés

Az évek

Virginia Woolf

Virginia Woolf műve igazi ritkaság: családregény. Három generáció megannyi tagjának életútján követi nyomon a modern angol társadalom kialakulását.
16%
2500 Ft2100 Ft Készletfigyelés

Flush

Virginia Woolf

Ez a kisregény egy valóságos, nemes cocker spánielről szól, aki 1842-ben látja meg a napvilágot, majd a betegeskedő Elizabeth Barrett költőnő házába és szellemi körébe kerül. A londoni alvilág ellopja, hátborzongató kalandokban van része, de azután visszaváltják. Gazdáját, Miss Barrett-tet idővel megszökteti Robert Browning, a jeles költő, s így Flushból világjáró kutya lesz: megismeri Itáliát, és a firenzei Casa Guidi boltívei alatt talál örök nyugodalmat.
16%
2200 Ft1848 Ft Készletfigyelés

Felvonások között

Virginia Woolf

Egy kis vidéki kastélyban nagy esemény készül: a meghívott környékbeli előkelőségek mulattatására a parasztok és cselédek Parádét adnak elő, vagyis több felvonásban megjelenítik Anglia történelmét.
16%
2200 Ft1848 Ft Készletfigyelés