Szűrő

Thomas Mann könyvek

Egy apolitikus ember elmélkedései

Thomas Mann

Thomas Mann regényeit és elbeszéléseit jól kiegészítik esszéi, tanulmányai, saját művéhez írott kommentárjai és gondolatainak naplószerű leírásai. Keresés, viaskodás ez a nagylélegzetű mű, melynek korai részei a háború kezdetének idejéből valók.
16%
3990 Ft3352 Ft Készletfigyelés

Hermann Hesse és Thomas Mann levelezése

"Kedves és tisztelt barátom"

Thomas Mann

Hermann Hesse

"Az ember szégyenkezik, amiért e hidegen és gonoszul üzemeltetett pokol kortársa, és alapjában keresztény lelkületem, anima christiana, azt a gyanút táplálja, hogy ennek az egésznek az oka a materiális világtörténelem, pontosabban szemlélve, akár csak egy ilyen undorító vérontás, mellyel...
16%
3000 Ft2520 Ft Készletfigyelés

Elbeszélések

Thomas Mann

Thomas Mann valamennyi elbeszélésében nagyfokú érzékenységgel reagál a megalázottságra és a kiszolgáltatottságra, és elutasítja a fizikai és lelki durvaság minden megnyilvánulását. A válogatásban kilenc elbeszélés szerepel.
16%
2990 Ft2512 Ft Készletfigyelés

A varázshegy I-II.

Thomas Mann

Ebben a mélyen szimbolikus tartalmú regényben Thomas Mann a német irodalom klasszikus műfajának, a
fejlődésregénynek hagyományait folytatja. Ennek megfelelően a regény nem egyéb, mint az "egyszerű és középszerű"
16%
5900 Ft4956 Ft Készletfigyelés

Doktor Faustus

Thomas Mann

Thomas Mann már régóta készült arra, hogy a Faust-témát feldolgozza. Kezdettől fogva úgy gondolta, hogy az ördöggel cimboráló hőse zeneszerző lesz.
16%
4500 Ft3780 Ft Készletfigyelés

A kiválasztott

Thomas Mann

A kiválasztott témáját Thomas Mann a Gesta Romanorumból meríti.

A regény szinte változtatás nélkül követi a középkori legenda meglepő, már-már bizarr cselekményét. A hercegi testvérpár, Wiligis és Sibylla bűnös szerelméből születő, a sors kegyére bízott, kitaszított gyermek férfivá serdül, s az ördögi erők kegyetlen akaratából saját anyját veszi feleségül.

16%
2900 Ft2436 Ft Készletfigyelés