Szűrő

Szabó Csilla könyvek

Mitológia

Mítoszok, mondák és legendák

Alice Mills

A ​​mítoszok ősi idők eseményeiről, az istenekről, a természetfölötti lényekről  és tetteikről szóló történetek. Egy nép vagy egy kultúrkör kialakulását szemléltetik.  Jelentőségük még évezredekkel később is érezhető, amikor az eredeti civilizáció csillaga  már rég leáldozott. Az emberek többsége – néha szinte öntudatlanul is – a mítoszok segítségével értelmezi saját cselekedeteit és szemléli a világot, hiszen a mondai istenek és istennők, a legendás hősök emberi személyiségjegyeket viselnek, érzelmeket fejeznek ki.

A mitológia szó hallatán elsősorban a görög és római mitológiára gondolunk.  A nyugati civilizációban ebből a mitológiából fakad minden mítosz, melyek világa és üzenete  mélyen áthatja egész kultúránkat. A világ más tájait más mitológiák uralják.

Kötetünk a világ és az emberiség teremtésmítoszainak és legendás kultúrhőseinek  a történeteit meséli el több évszázad régészeti emlékeinek és 750, a világ leghíresebb  múzeumaiban és galériáiban őrzött művészeti alkotásának a tükrében. Földrajzi régiók  szerint haladva 21 fejezet mutatja be a klasszikus görög és római, a kelta, a germán és az ír mitológiát, az Artúr-mondakört, az egyiptomi ésafrikai hitvilágot, a közel- és távol-keleti isteneket, az észak- és közép-amerikai indiánok, illetve az ausztrál és polinéz őslakosok.

29%
13900 Ft9869 Ft Készletfigyelés