Szűrő

Soros György könyvek

A nyílt társadalom védelmében

Soros György

Amikor Soros György 1979-ben létrehozta alapítványát, célja a nyílt társadalom előmozdítása volt. Később a Szovjetunió és a hozzá hasonló elnyomó rezsimek összeomlottak, a nyílt társadalmak pedig fejlődtek. A 2008-as pénzügyi válsággal a trend megfordult, 2016 pedig újabb mélypontot jelentett az Európai Unióban és az Amerikai Egyesült Államokban, előbbiben a Brexit, utóbbiban Donald Trump elnökké választása miatt.
16%
3600 Ft3024 Ft Kosárba

A 2008-as összeomlás és következményei

Soros György

legendás pénzügyi szakember a hatalmas gazdasági káosz kellős közepén a válság gyökereinek felkutatására és a várható következmények felmérésére vállalkozik. Soros György páratlan szakmai tapasztalattal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy az egyes piaci szereplők és intézmények hogyan kezelik a globális gazdaság fellendülés- és hanyatlásciklusait. A mostani válságot is ebben a kontextusban mutatja be.
16%
2950 Ft2478 Ft Készletfigyelés

Soros

Előadások a Közép-európai Egyetemen

Soros György

2009 októberében Soros György a budapesti Közép-európai Egyetemen tartott előadássorozat keretében áttekintő ismertetést nyújtott a gazdaságról és politikáról vallott nézeteivel kapcsolatban. Ebben a kötetben tehát a szerző világképének öt pontba sűrített, ugyanakkor igen olvasmányos összefoglalását találjuk.

16%
2975 Ft2499 Ft Készletfigyelés