Szűrő

Rofusz Kinga könyvek

Rofusz Kinga az Iparművészeti Főiskola animációs szakán szerzett illusztráció és látványtervezői végzettséget. Majd később, 2010-ben megis nyerte az Év Illusztrátora díjat az akkor megjelenő Irijám és Jonibe könyv csodálatos látványtervezése miatt. Rofusz Kinga tagja az Alkotóművészek Országos Egyesületének, valamint a Filmművészek Szövetségének is, épp ezért több kiállításon is fellelhetők az általa tervezett elképesztő illusztrációk, festmények és látványtervek.

A látvány többet ér minden szónál

A művész határozott elképzelésű festményei és kiemelkedő illusztrációi mellett szeretett volna egy úgynevezett silent book-ot is létrehozni, ami szöveg nélkül képes a gyerekeknek elmesélni egy történetet. Az Otthon névre keresztelt képeskönyv kizárólag képi illusztrációkkal és vizuális megjelenéssel mutatja be egy család szeretett otthonának elhagyását. Az angolszász területeken jól ismert képeskönyvek idehaza csak elvétve fordulnak elő a könyvesboltokban, mégis hatalmas siker aratott a szegény család régi otthonának bemutatása.

Emellett Kinga több nagysikerű könyv képi világának megalkotásában is részt vett már, többek közt az eredetileg francia nyelven íródott Jakabak című könyv kapcsán, ami 2019 novemberében Szívünk rajta-díjat is nyert.

Tovább

Jakabak

Jean-Claude Mourlevat

Ha szeretitek a kecskéket, a bendzsót és a sarlatánokat, a gyalázkodó versenyeket és a folyton ásítozó kis peléket, akkor kövessétek Jakabak barátunkat elképesztő utazásán. (Ha nem szeretitek, akkor is! Megéri!) Sziporkázó humorral teli, igazi energiaturbó "emberi" történet, amelyben sok mindent megtudunk barátságról, szerelemről, magányról...
16%
2950 Ft2478 Ft Kosárba

A kék madár

Gimesi Dóra

Az Év Gyerekkönyve-díjjal kitüntetett szerzők közös munkája!
A világhírű, irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Maurice Maeterlinck varázslatos történetét mesélik újra – az örökérvényű klasszikus pompás köntösben kerülhet a magyar olvasók kezébe.

16%
3990 Ft3352 Ft Készletfigyelés

Adventi kalendárium

Szabó T. Anna

Minden ​évben izgatottan várják kicsik és nagyok az adventi időszakot, amikor napról napra készíthetünk valamilyen meglepetést szeretteinknek. Ez az egyedülálló kiadvány nemcsak remek ajándék, hanem meglepetésekkel teli adventi naptár és lapozható verseskönyv egyben!
16%
3490 Ft2932 Ft Készletfigyelés

Otthon

Rofusz Kinga

A frissen megjelent OTTHON című új könyvében az alkotó nem „csak” illusztrátorként, hanem a kizárólag rajzokban-képekben elmesélt történet szerzőjeként is bemutatkozik.

Kinek mit jelent az otthon?

Biztonságos menedék? Egy hely, ahol jó lenni azokkal, akiket szeretünk?

Az OTTHON kisfiú hőse egy nap azzal szembesül, hogy a régi házból el kell költözniük, a szülei eladták, újat vásároltak.

A régi otthontól való búcsú, a visszavágyódás, a fájdalmas elszakadás és a megnyugtató újra otthonra találás története.

Csak képekben.

16%
3500 Ft2940 Ft Készletfigyelés