Szűrő

Patrick Modiano könyvek

Catherine Certitude

2014 irodalmi Nobel-díjasának kisregénye!

Patrick Modiano

Catherine szemüveget hord, akár a papája. És egy szemüveg néha bonyolulttá teheti az életet: például balett-órán, ahol tánc közben le kell venni. Ám a szemüveg különleges lehetőséget teremt arra, hogy viselője két különböző világban éljen: a való életben, amelyet szemüvegen át lát és egy elmosódott, lágy álomvilágban, ahol szemüveg nélkül a dolgok körvonalai élességüket vesztik. Vajon melyik nehezebb: feltenni a szemüveget és szembenézni a valósággal, vagy megszabadulni a hétköznapok kíméletlen erejétől és a fantáziánk szerint élni?
30%
2499 Ft1749 Ft Kosárba

A kis Bizsu

Patrick Modiano

Thérse, a magányos, fiatal lány megpillant a párizsi metróban egy sárga kabátos nőt, aki különös módon hasonlít évek óta eltűntnek hitt anyjára. A nyomába ered, s e szokatlan keresés közben fölidézi maga előtt a múltját, s igyekszik megválaszolni a nyitva maradt kérdéseket: Mi volt hazugság, és mi igaz?
16%
2290 Ft1924 Ft Készletfigyelés

Augusztusi vasárnapok

Patrick Modiano

Jean kísértetként bolyong Nizza utcáin, végigjárja a kávézókat, parkokat és tereket, ahol Sylviával éltek hét évvel ezelőtt. Eszébe idézi a lány alakját, hangját, illatát, gesztusait, és a nyakában lógó gyémántot, a hírhedt Dél Keresztjét, amely oly sok ember halálát követelte már a történelem évszázadai folyamán.
16%
2490 Ft2092 Ft Készletfigyelés

Dora Bruder

Patrick Modiano

A hazájában kultuszregényként számon tartott mű alapja egy 1941-ben megjelent újsághírdetés: a szülők 15 éves eltűnt lányukat keresik. Az 1997-ben írott regény szívszorító tényfeltárás, nyomozás a francia kollaboráció időszakában, az 1940-es évek Párizsában.
16%
2295 Ft1928 Ft Készletfigyelés

Hogy el ne tévedj

Patrick Modiano

Modiano legújabb, 2014 őszén megjelent regényének főhőse Jean Daragane író, aki egy pályaudvaron elveszíti a telefonos noteszát. Pár nap múlva felhívja egy férfi, Gilles Ottolini azzal, hogy megtalálta a noteszt, és szeretné visszaszolgáltatni. A másnapi találkozón Ottolini egy barátnőjével, Chantallal jelenik meg. Bevallja, hogy végiglapozta a noteszt, s szeretne információt kérni az abban szereplő egyik férfiról, Guy Torstelről, akinek a nevével egy régi gyilkosságról szóló újságcikkben találkozott, s most könyvet szeretne írni erről az 1951-ben történt bűnügyről. Daragane azonban nem emlékszik Torstelre.
16%
2490 Ft2092 Ft Készletfigyelés