Szűrő

Krusovszky Dénes könyvek

A kortárs fiatal író, költő, kritikus és szerkesztő sokféle témában alkot. Költői munkásságát József Attila-díjjal is jutalmazták, első regénye, az Akik már nem leszünk sosem pedig közönségdíjas lett. Krusovszky Dénes előszeretettel reflektál korunk problémáira, akár a pandémiáról, akár az SZFE körüli mozgalomról van is szó.

Kritikus, humoros, valóságos történetek 

Első regénye 2018-ban jelent meg, és a mai harmincasok tipikus nehézségeit, dilemmáit mutatja be, kellő humorral, cinizmussal és öniróniával. A Bécsben élő szerző nem rejti véka alá véleményét a hazai politikáról, vagy a 2019-es járvány kezeléséről, de elmondása szerint szerencsére kellő távolságot tud tartani, és ezért nem lesz szélsőséges.

A fiatal férj és apa óhatatlanul nézi a jövő generációinak szempontjából is a világot, szerinte az, hogy ő “kivándorló”, nagyban jobb és nyitottabb életet biztosít majd gyermekeinek. Krusovszky gyermekek számára is ír verseskötetet.

 

Könyvei cselekményének középpontjában hétköznapi szereplők, hétköznapi hősök állnak, és a szerző szerint erre nagy szükség van. Az emberek ezekkel tudnak azonosulni, míg a mozivásznak hősei manapság nagyon elmentek a szuperhős irányba, amik ugyan szórakoztatnak, de nem lehet a helyükbe képzelni magunkat.

 

A Book24 kínálatából érdemes válogatni Krusovszky Dénes üde, értelmiségi, esetenként rendszer kritikus és mégis szórakoztató szépirodalmi és verses köteteiből.

Tovább

Rossz versek és 14 el nem beszélt történet

Tóth Krisztina

Berg Judit

Krusovszky Dénes

Fabricius Gábor

Totth Benedek

Mán-Várhegyi Réka

Závada Péter

Simon Márton

Szentesi Éva

Németh Gábor

Reisz Gábor

Jakab Juli

Reisz Ádám

Valuska László

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban hever, mert Párizsban tanuló barátnője, Anna szakított vele: az alapsztorit ismerhetjük a kritikai és közönségsikert is hozó Rossz versek című filmből. A történet azonban nem ér itt véget. A film DVD-n, egy novelláskötetbe csomagolva jelenik meg, melyben tizennégy szerző továbbmeséli a szereplők életét.
24%
4690 Ft3564 Ft Kosárba

Áttetsző viszonyok

Krusovszky Dénes

Mindannyian ismerjük azokat a pillanatokat, amelyekben egyedül vagyunk: az elalvás, az ébredés előtti perceket, amikor már tudjuk, hogy valamit épp elfelejtünk, de már nem tudjuk, hogy mit. Krusovszky Dénes új verseskönyve ezeket a pillanatokat szólaltatja meg.
Az Áttetsző viszonyok egy modern álmoskönyvhöz hasonló: a szürreális, mégis mindennapi, szokatlan képek megfejtése az olvasóra vár.
24%
2699 Ft2051 Ft Készletfigyelés

A felesleges part

Krusovszky Dénes

Krusovszky Dénes a fiatal költőgeneráció egyik legtehetségesebb költője, akinek immáron harmadik kötete a Magvető Kiadónál jelenik meg. A szerző előző könyve, az "Elromlani milyen" Artisjus Irodalmi Díjat kapott.
24%
1990 Ft1512 Ft Készletfigyelés

Elégiazaj

Krusovszky Dénes

Ami elégikus, az elandalít - ami zajos, az felzaklat. Krusovszky Dénes versei mindkét hatást ismerik, éppúgy, mint a hirtelen eszünkbe jutó gyerekkori emlékek, amelyek megállásra késztetnek és felkavarnak.
24%
2490 Ft1892 Ft Készletfigyelés

Akik már nem leszünk sosem

Krusovszky Dénes

Krusovszky Dénes nemzedékének egyik legjelentősebb költője. Első regénye generációkon és országhatárokon átívelő történet.

1990-ben Iowa City határában egy férfi halálos autóbalesetet szenved. 2013-ban egy fiatalember egy veszekedés utáni hajnalon hirtelen felindulásból elindul Budapestről kamaszkora kisvárosa felé. 1986-ban egy tüdőbénult beteg és ápolója egy vidéki szanatóriumban magnóra veszi a férfi vallomását gyerekkora sorsdöntő pillanatáról.
24%
3999 Ft3039 Ft Készletfigyelés