Szűrő

Ijjas Tamás könyvek

A világ leggonoszabb meséi

Lackfi János

Ijjas Tamás

Ó, hát egy kis gonoszkodás, az már valami, nem? Csak amennyire jólesik. Ha egy bomba nem robban fel, az most rendesség tőle, vagy gonoszság? Hisz rendes bomba jó gyilkosan felrobban, nem? Ha egy halász túlságosan szereti a sült aranyhalat, hogyan teljesülnek a kívánságai? Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba?
24%
2499 Ft1899 Ft Kosárba

A világ legrövidebb meséi

Lackfi János

Ijjas Tamás

Hogy miről szólnak a világ legrövidebb meséi? Hát hajóskapitányról meg királylányról, turmixgépről meg bankrablásról, kis Piroskáról meg egy gömbhalról, rántott húsról meg piaci légyről, senkiről meg mindenkiről, fületlen nyúlról meg nyúltalan fülről. Vagy csak a fészkes nyavalyáról?

24%
2490 Ft1892 Ft Készletfigyelés

Böröndapu

Ijjas Tamás

„Benne van egy kislány és egy kisfiú teljes világa, ahogy a bőröndben apu ölelése” – mondja a szerzőről Lackfi János, akinél Ijjas Tamás kreatív írást tanult. Lackfi az egyik legtehetségesebb tanítványának tartotta a Bőröndapu költőjét. A kötet témájának erős aktualitása van, mert az itt megjelenő apafigurára sok olyan felnőtt hasonlít, aki utazik, vagy éppen külföldön vállal munkát. Ijjas egy távolban lévő szülő hiányát érzi együtt a gyerekkel, a bőröndnyi vers segít nekik megérteni, feldolgozni ezt a helyzetet, és ami talán a legfontosabb: tudatja velük, hogy az érzéseik természetesek, vállalhatók.

A svéd gyerekvers stílusú kötetből készült drámajátékot a Kompánia Színházi Társulat vitte sikerre.


24%
2350 Ft1786 Ft Készletfigyelés