Szűrő

Falvai Róbert könyvek

Az Árpád-ház asszonyai I.

Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat 1. kötet

Falvai Róbert

Sorozatunk egy nagyasszonnyal, Géza fejedelem feleségével, Saroltával kezdődik.  Utána jönnek az igazi királynék: Szent István felesége, Gizella, Orseolo Péter felesége, Judit, és I. András neje, Anasztázia. Mivel elég kevés adat áll rendelkezésre a hölgyekről, viszonylag sokat írunk majd a középkori nők helyzetéről.
16%
695 Ft584 Ft Kosárba

Az Árpád-ház asszonyai II.

Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat 3. kötet

Falvai Róbert

Ebben a kötetben kap helyet hét másik feleség is: II. Béla vérszomjas neje, a szerb Ilona, aki félig-meddig uralkodott is vak férje helyett, az orosz Fruzsina, az osztrák Ágnes, a bizánci Mária és Ágnes, a francia Margit, majd a spanyol Konstancia története is.
16%
1695 Ft1424 Ft Készletfigyelés

Az Anjou-királynék

Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat 5. kötet

Falvai Róbert

Különösen a két Erzsébet sztorija érdekes. Két kemény asszony, az egyik a francia eredetű Károly Róbert, a másik annak fia, Nagy Lajos felesége volt.
16%
1695 Ft1424 Ft Készletfigyelés

Habsburg főhercegnők - MAGYAR KIRÁLYNÉK ÉS NAGYASSZONYOK 23.

Falvai Róbert

Ez már majdnem a huszadik század, és később abba is fordulunk a történeteinkkel. Egyfelől írunk arról, ami jórészt az utóbbi évtizedekben derült ki: például nem csak Ferenc József császár ismert viszonyáról Kissné Schratt Katalinnal, a színésznővel, ami még Sisi gyámkodása alatt jött létre – hanem egy, az utóbbi évekig titokban tartott hosszú szerelmi viszonyáról egy fiatal bécsi nővel, amelyből állítólag gyermek is született.
16%
1695 Ft1424 Ft Készletfigyelés

Utolsó magyar királynénk, Zita - 25.

Falvai Róbert

Zita királyné élete is elég tragikus volt, hiszen alig ment férjhez IV. Károlyhoz, kitört a világháború, és bár sorra szülte férjének a gyerekeket, Károly pedig osztrák császár és magyar király lett – a történelem elsöpörte mindkettejüket.
16%
1695 Ft1424 Ft Készletfigyelés