Szűrő

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij könyvek

Bűn és bűnhődés

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Dosztojevszkijnek messiási álmai voltak... 
Idegbeteg volt, maga is a játékszenvedély rabja, s folyton anyagi zavarokkal küszködött… 
Mondják, hogy Raszkolnyikov-ot izgalmas detektívregénynek szánta; és valóban az is. De egyúttal olyan hű és aprólékos elemzése a gyilkos lelkiállapo­tainak, a tett elhatározásától kezdve a büntetés megkezdéséig, amilyen bizonnyal nincs több a világirodalomban.
16%
4599 Ft3863 Ft Kosárba

Feljegyzések az egérlyukból

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij kisregénye közvetlenül a Bűn és bűnhődés előtt született. Főszereplője egy negyvenéves, nyugállományba vonult kishivatalnok, aki megfigyeli a világot, és magára vállalja a bíráskodást felette. A világnak azonban ő is része, csak nem olyan törekvő, mint mások; így csupán szemlélődik, és odújából kikukucskálva utasítja el a kegyetlen világot, de helyzete megalázottságán változtatni nem tud.


„Az ember szeret építeni és utat törni, ez kétségtelen. De hát akkor miért szereti szenvedélyesen a rombolást meg a káoszt is?”
16%
999 Ft839 Ft Készletfigyelés

Ördögök

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

1869-ben egy anarchista társaság tagjai megölték egyik társukat, mert szembefordult vezérükkel. Az eset igazolta Dosztojevszkij aggodalmait az Oroszországot fenyegető sötét jövőről, és illett regényfolyam-tervébe, melynek főhőse az Istentől elfordult, felsőbbrendű, bűnös, de megváltás után vágyó, aláhulló és feltámadó ifjú figurája lett volna.
16%
3400 Ft2856 Ft Készletfigyelés

A Karamazov testvérek

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

A kisvárosban játszódó történet - ez a ,,hit és vallás kérdéseit fölvető nagy detektívregény" (Babits Mihály) - egy bűncselekmény köré épül, az elkerülhetetlen katasztrófa komor hangulata uralja és a menekvés, találkozások és tévelygések rejtélyes hálója teszi lebilincselően izgalmassá.
16%
4500 Ft3780 Ft Készletfigyelés

Bűn és bűnhődés

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Az író első nagy regényének a hőse Raszkolnyikov, nyomorgó pétervári diák úgy érzi, hogy rá nem érvényesek a köznapi erkölcsi törvények, joga van még a gyilkossághoz is. Hideg fővel gondolja végig, hogyan teszi el láb alól Ivanovnát, a kártékony uzsorásasszonyt. Raszkolnyikov úgy véli, hogy a "nem közönséges" (napóleoni típusú) ember joggal követ el bűnt, ha eszméjét másképpen megvalósítani nem tudja.
16%
1999 Ft1679 Ft Készletfigyelés