Szűrő

Doró Katalin könyvek

Phrasal verbs - Frazális igék

Doró Katalin

A Mindentudás zsebkönyvek sorozat legújabb tagja közel 600 frazális igét, vagyis az igéhez kapcsolódó elöljárószók és határozószók hatására gyakran módosult vagy egészen új jelentéssel bíró állandósult szókapcsolatot tartalmaz. Minden szócikkhez adunk angol nyelvű magyarázatot és magyar...
16%
1480 Ft1243 Ft Készletfigyelés

777 vonzat angol nyelvből

Doró Katalin

A kötet szerkesztésénél az volt a célunk, hogy összegyűjtsük azokat az angol szavakat, melyek vonzattal való együttes ismerete elengedhetetlen a mindennapi nyelvhasználatban. A vonzatról elsősorban igék jutnak az eszünkbe, de nemcsak igéknek, hanem mellékneveknek, sőt főneveknek is lehetnek kötelező vonzataik. A gyűjteménybe bekerült szavak válogatásánál segítségünkre voltak a különböző egy- és kétnyelvű tanulói szótárak mellett az egyik legnagyobb angol számítógépes nyelvi adatbázis, a British National Corpus gyakorisági listái.

A könyv azokat a leggyakoribb igei, főnévi és melléknévi címszavakat tartalmazza prepozícókkal vagy éppen nullvonzatokkal, melyek ísmerete nélkül a nyelvtanuló csak "megcélozza", azaz a magyar vagy egyéb nyelvismerete alapján megpróbálja kitalálni a megfelelő kötőelemet. A tapasztalat azonban az, hogy nemcsak a kezdő nyelvtanulót, hanem a gyakorlott nyelvhasználót is félrevezethetik a rosszul rögzült vonzatok vagy a más nyelvből levezetett megérzések.

Gyűjteményünk abban nyújt segítséget, hogy bármely nyelvi szinten lévő tanulónak legyen hová nyúlnia az ismeretek pontosítása vagy kiegészítése céljából.

16%
2280 Ft1915 Ft Készletfigyelés