Szűrő

Edward De Bono könyvek

Pozitív hit

Edward De Bono

A pozitív hit, a H+ elsõsorban életmód: egy pozitív élethit. Nem az elkerülendõ hibákra és bûnökre koncentrál, hanem az emberségre, a boldogságra, a humorra, a segítõkészségre, a reményre és az egészségre.
24%
1900 Ft1444 Ft Készletfigyelés

A hat értékmedál

Változtassunk a gondolkodásunkon!

Edward De Bono

Edward de Bono szaktekintély a kreatív gondolkodás, valamint a gondolkodás mint képesség fejlesztésének területén. Több ezren írnak számítógép-programokat, Edward de Bono azonban az emberi elme számára ír programokat. Az emberi elme, mint önszervezõdõ információs rendszer mûködésének megértésébõl létrehozta a laterális gondolkodás módszeres, kreatív eszközeit. Õ alkotta meg a "párhuzamos gondolkodás" gyakorlatát és írta a Six Thinking Hats (A gondolkodás hat kalapja) címû könyvet. Az észlelésen alapuló (perceptuális) gondolkodásban alkalmazott eszközeit (CoRT, DATT) az oktatásban és az üzleti életben széles körûen alkalmazzák.
24%
2900 Ft2204 Ft Készletfigyelés

Nem minden fekete vagy fehér

A kreatív gondolkodás természetrajza

Edward De Bono

Edward de Bono a gondolkodás mint képesség közvetlen tanításának nemzetközileg elismert szaktekintélye, e tárgyból egyetemi konzultációkat tart Oxford, London, Cambridge egyetemein és a Harvardon. Tõle ered a laterális gondolkodás elve, és gyakorlatban jól alkalmazható technikákat fejlesztett ki a kreatív gondolkodás tudatos alkalmazására a gyakorlatban.
24%
3500 Ft2660 Ft Készletfigyelés

Gondolkozz!

... mielõtt túl késõ

Edward De Bono

Edward de Bono a "még gondolkodó emberek" egyre fogyatkozó rétege által hosszú ideje aggodalommal figyelt problémára hívja fel a figyelmet: rohanó világunkban az eredeti és gyakorlatias problémamegoldó gondolkodás veszélyesen elsatnyult.
24%
3500 Ft2660 Ft Készletfigyelés

A kreatív elme

62 gyakorlat a kreativitás növelésére

Edward De Bono

Képzeljük el, hogy valamit azonnal meg kell oldanunk, egy ragyogó ötletet vár tőlünk a főnök, de a világon semmi nem jut eszünkbe... Ilyenkor kellene valami, ami meggyújtja azt a bizonyos szikrát... De vajon hogyan késztethető működésre az „isteni szikra"? Lehet-e képezni magunkat az ötletességre? Korunkban, amely egyre több szellemi önállóságot követel a munkában és a mindennapi életben egyaránt, a kreativitás lett az egyik legfontosabb „munkaeszköz".
24%
3500 Ft2660 Ft Készletfigyelés

Tanítsd meg önmagad gondolkodni!

Edward De Bono

A gondolkodás életünk legfontosabb mindennapi tevékenysége. Ahhoz képest, hogy milyen fontos szerepe van a problémamegoldásban, a döntéshozatalban, a tervezésben, kapcsolatteremtésben és a helyzetfelismerésben, viszonylag kevés figyelmet szentelünk a fejlesztésére.
24%
3200 Ft2432 Ft Készletfigyelés

A csodálatos elme

Edward De Bono

Vonzók tudunk-e maradni, miközben vitatkozunk, félbeszakítunk valakit vagy épp érzelmeinket nyilvánítjuk ki? Ez a könyv azt tanítja, hogy bárki megtanulhat szépen gondolkodni. Márpedig gondolataink szépsége minden interakciónkat sikeressé teszi.
24%
3200 Ft2432 Ft Készletfigyelés