Szűrő

Bóka Éva könyvek

Az európai integráció

Bóka Éva

Ez a könyv a nemzetekfelettiséghez vezető hosszú utat mutatja be az eszmék, a joggyakorlat, és a valóság – egymással szoros kölcsönhatásban levő – hármas síkján: rövid és közérthetõ formában összefoglalja az európai integrációs elméletek 1945 utáni közötti történetét.
12%
1990 Ft1751 Ft Készletfigyelés

Modernizáció és értékrend - A nyugati világ, Törökország és Kelet-Ázsia

Bóka Éva

A könyv hat egymással szorosan összefüggő esszében tárgyalja a modernizáció dilemmáit a nyugati világ, Törökország és a kelet-ázsiai országok fejlődésében. Az antik görög demokráciát, az iszlám állam- és társadalomszervezést, és a konfucianizmust megújítani szándékozó országokat hasonlít össze a modernizáció kihívására adott válaszaikat illetően. Miben egyezik, és miben tér el egymástól az atlanti típusú, a keleti típusú és a kisázsiai modernizáció? Milyen előnyök és hátrányok rajzolódnak ki? Milyen alternatívákat és kényszerpályákat követnek a különböző kultúrák, és nem utolsó sorban: merre tartanak a folyamatok?

Bóka Éva habilitált egyetemi doktor, független kutató és tanár. Tanári diplomáját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerezte meg (1978). Bölcsészdoktori disszertációját 1983-ban védte meg, 1997-ben PhD-vé minősített e át az ELTE Bölcsészettudományi Kar. 2007-ben a Pécsi Tudományegyetem habilitált doktorrá avatta. 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Doktori Iskolája Európa Újragondolása Doktori Műhelyének a kutatási vezetője. 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi docensi címmel tüntette ki.
12%
2800 Ft2464 Ft Kosárba