MINDENKI OLVAS

JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS

A ​jövő szervezetei
Ajánlotta és dedikálta Walitschek Csilla BOOK24

A ​jövő szervezetei

„Lehetséges-e, ​hogy jelenlegi világnézetünk korlátoz bennünket abban, ahogyan a szervezetekről gondolkodunk? Találhatnánk-e erőteljesebb, átérzőbb, értelmesebb módot a közös munkára, ha megváltoztatnánk a hitrendszerünket?” – kérdezi Frederic Laloux. Könyvével határozott választ ad a kérdésre: igen. Világszerte egyre több cégvezető, tanácsadó és tréner teszi le a voksát a jelenlegi felfogást alapvetően átalakító rendszerek mellett. Frederic Laloux könyve az ilyen, több éve sikeresen működő, iparágukban meghatározó vállalatokat és non profit szervezeteket mutatja be. “A jövő szervezetei” gyakorlati eszközöket is kínál ahhoz, hogy olyan munkahelyeket hozzunk létre, ahol az egyéni és csoportos, vállalati fejlődés áll a középpontban. A fejlődésnek olyan térre van szüksége, ahol az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem, a bizalmatlanság. Frederic Laloux azt állítja, a vállalatok, emberi közösségek maguk is saját evolúciós céllal rendelkező létezők, s mint ilyenek, különböző evolúciós szinten állnak. Az evolúciós lépcsőfokokat színekkel és metaforákkal teszi a szerző megfoghatóbbá. A szervezeti evolúció csúcsán ma a TEAL-nek nevezett szervezetek vannak, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg. Napjainkban már Magyarországon is találkozhatunk olyan cégekkel, akik ilyen evolúciós, Teal kultúrával, gyakorlatokkal működnek. Egy 15 éves termékfejlesztő cégben a fizetések és pénzügyek teljes transzparenciáját valósították meg, a jutalmakat a csapattagok osztják. Egy másik, 300 fős szervezetben a munkaidő beosztása a csapatok feladata, és bárki tetszőleges mennyiségű szabadságot vehet ki. Ezek a vállalatok sikeresek, a bennük dolgozó emberek számára pedig biztonságos és barátságos teret jelentenek a kibontakozásra,. E könyv célja, hogy megjelenésével még több emberhez eljuttassa a pozitív, lelkesítő példákat, és segítse itthon is a Teal gyakorlat elterjedését.
Jelenlegi ajánlat @{ current_bid } Ft Legkissebb ajánlható ár: @{ minimal_bid } Ft Jelenleg a Te licited vezet.
Aukció kezdete
2018. 04. 19. | 00:00
Aukció vége
2018. 06. 30. | 23:59
Hátralévő idő Az aukció még nem kezdődött el
Jelenleg vezető (élő) licitjeid összege: @{ getMyLiveBidsSummary } Ft. Részletek

TOVÁBBI KÖTETEK

SEGÍTSÜNK, HOGY SEGÍTHESSENEK!

2018. áprilisától egészen júniusig minden - ezen a felületen leadott - rendelésből befolyt bevételből három szervezet munkáját támogatjuk, melyhez most Ön is hozzájárulhat! Licitáljon a fent megtalálható kötetek bármelyikére, vagy vásárolja meg támogatói termékünket egy Ön által meghatározott adomány értékében.
Segítsen vásárlásával, hogy segíthessünk az alapítványoknak, a fent megjelölt jótékonysági időszak alatt.
BAGázs Közhasznú Egyesület
A BAGázs Közhasznú Egyesület 2011 óta egy olyan befogadó és elfogadó társadalomért dolgozik, amelyben a romáknak is esélye van céljaik elérésére. Az egyesület nem oszt adományt, hanem lehetőséget biztosít a változásra: programjaikon és a romatelepeken való jelenlétükön keresztül támogatja a helyi roma közösségek tudatos fejlesztését és megerősítését.
Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A szervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, mely több száz szakembert, több ezer önkéntest és adományozót fog össze, hogy együtt segíthessenek a rászorulóknak. Hatékony segítséget nyújtanak a természeti és ember okozta krízisek károsultjainak, szegénység elleni küzdelmük középpontjában pedig a családok és gyermekek támogatása, valamint a társadalmi szolidaritásra való ösztönzés áll.
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Az alapítvány vakvezető kutyákat képez és juttat el látássérült gazdákhoz. Indulásuk óta emelkedik az évente átadott kutyák száma, melyek számos rászorulón segítettek már. A magyarországi látássérültek csupán 1%-át segíti vakvezető kutya, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkája sokak számára az egyetlen lehetőség, hogy egy hű négylábú társ legyen mellettük az életben, az iskolába és munkába járásban.

TÁMOGATÓI TERMÉK

Szeretné segíteni az alapítványok munkáját? A fenti dedikált könyvek mellett is van lehetősége a támogatásra. Megrendelheti Zsombok Zoltán mesekönyvét, a Senki és Valaki-t, mely szórakoztató és szivet melengető történetekkel és versekkel mutatja be két barát, Senki és Valaki kapcsolatát. A könyvet minimum értékkel vagy az Ön által gondolt adomány értékében is megrendelheti, így támogatva a már említett három alapítvány munkáját.
Senki és Valaki

Senki és Valaki

Senki és Valaki azért különlegesek, mert noha a nevük egyedi és talán soha nem hallott, de a cívódásuk és békülésük valószínűleg mindannyiunk életében megtörtént már, akár baráttal, akár kis vagy nagy testvérekkel. Az író nagypapa, Zsombok Zoltán, saját meséit - így a Senki és Valaki-t is - közel 50 éve írta, megannyi gyönyörű verssel, fejtörővel együtt, melyekből az unokája, Szűcs Richárd gyűjtötte csokorba a szívetmelengető történeteket.
Minimum ajánlat 1.000 Ft