Szűrő

Tudományos könyvek / Biológia(Növények)

A madarak és fák napja Magyarországon

Herman Ottó

Herman Ottó a kiváló polihisztor és természetbúvár 1906-ban azzal a kéréssel fordult a közvéleményhez, hogy iktassák törvénybe a „Madarak és Fák napját” és az oktatás területén is szenteljenek ennek a témának nagyobb figyelmet. Példaként az Amerikai Egyesült Államokat hozta fel, ahol már évekkel korábban törvénybe iktatták és megtartották a madarak és fák napját.
16%
790 Ft664 Ft Kosárba

Gomba kalauz

Hasznos kézikönyv gombagyűjtőknek

Bruno Tessaro

Hogyan ismerjük fel a gombákat? Melyek mérgezőek?Hol és mikor teremnek? Ez a gombászás legfontosabb tudnivalóit tartalmazó gyakorlati zsebkönyv remek segítség lehet.
16%
3990 Ft3352 Ft Készletfigyelés

Konzervuborka

Mártonffy Béla

A szerzők rövid, gyakorlatias formában foglalják össze a konzervuborka termesztéséhez szükséges legfrisebb ismereteket. A szabványokról és a termesztésrő szóló fejezeteken kívül a növényvédelem, a gyomírtás, a betegségek és a kártevők elleni védekezés is szerepel az anyagban.
16%
950 Ft798 Ft Készletfigyelés

A remény magvai

Jane Goodall

Jane Goodall gyermekkora óta különleges viszonyt ápol a növényekkel, élete során pedig a grönlandi tundráktól a Namib-sivatagon át a kongói esőerdőkig számtalan érintetlen vadonban járt. Biológusként tudja, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. Ezért szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is.
16%
3990 Ft3352 Ft Készletfigyelés

Muskátlik

Honfi Péter

A muskátli bemutatása 
A muskátli származása és elterjedése 
A muskátli helye a botanikában 
A muskátli felépítése 
Vadon élő muskátlifajok 
Európai megjelenés, a termesztés története
16%
2495 Ft2096 Ft Készletfigyelés

3333 fogalom biológiából

Gutai Zita

Kiadványunk a Maxim Könyvkiadó megújult fogalomtár sorozatának kötete. Minden olyan biológiai szakkifejezés magyarázatát tartalmazza, amely az új kerettantervű középiskolai biológia-tananyag, valamint a kétszintű érettségi követelményrendszer része. A tananyaghoz szorosan nem kötődő, ám a...
16%
1980 Ft1663 Ft Készletfigyelés

Gyógynövények és mérgező hasonmásaik

Ursula Stumpf

Ez a természetkalauz abban kíván segítséget nyújtani, hogy teljes biztonsággal meg tudjuk különböztetni a legfontosabb gyógynövényeket hatástalan vagy mérgező hasonmásaiktól, és el tudjuk kerülni a tévedéseket. A könyvből részletesen megismerhetünk 90 gyógynövényt és 60 hatástalan, mérgező...
16%
2980 Ft2503 Ft Készletfigyelés

Az ezerarcú tönkölybúza

PASZTERNÁK FERENC

A könyvből megismerhetjük ennek a sokoldalú, a biotermesztésbe jól beilleszthető növénynek a történetét, termesztésmódját, felhasználási lehetőségeit, táplálkozásunkban betölthető szerepét, valamint természetes gyógyító hatását.
16%
2200 Ft1848 Ft Készletfigyelés

A torma termesztése

Új kutatási eredmények, új fajták, új technológiák

Géczi László

Az 1900-as évek első évtizedeiben létesítették az első tormaültetvényt hazánkban a bagaméri káptalan birtok területén, Innen indult ki annak a tormatermesztő körzetnek a megteremtése, ahol ma már közel 2000 hektáron termesztik tormát.
16%
4900 Ft4116 Ft Készletfigyelés

Ismerjük fel a vadon termő gyógynövényeket

A kötetet elsősorban a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával és oktatásával foglalkozó szakembereknek ajánljuk, de hasznos útitársa lehet minden kirándulónak.

Babulka Péter

A kötetet elsősorban a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával és oktatásával foglalkozó szakembereknek ajánljuk, de hasznos útitársa lehet minden kirándulónak.
16%
2490 Ft2092 Ft Készletfigyelés

A szamár

Johannes Erich Flade

Régen a szamár volt a legfontosabb igaerőt szolgáltató állat a kedvezőtlen éghajlaton és élelemben, takarmányban szegény vidéken élő népek körében. Mára Európában társállatként kap egyre nagyobb szerepet. A könyvet Európa egyik legtekintélyesebb szakembere írta, a rá jellemző alapossággal, műveltséggel. Foglalkozik a faj eredetével, törzsfejlődésével, domesztikációjával, elterjedés- és kultúrtörténetével, a szamár alkalmazásával, hasznosításával. Bemutatja a háziszamár fajtáit, tenyésztését és tartástechnológiai igényeit.

16%
1980 Ft1663 Ft Készletfigyelés

A Bükk növényvilága

SUBA JÁNOS

Suba János sok évtizede járja a Bükk rengetegét. S mint ahogy tanítványainak ismereteti egy-egy növénytársulás fajait, úgy írja le most könyvében az olvasóknak is. Minden fajról részletes botanikai elemzést ad, ismerteti a gyógyászatban, táplálkozásban, iparban betöltött szerepüket, ...
16%
4400 Ft3696 Ft Készletfigyelés