Winnetou 4. - Hangoskönyv

Winnetou 4. - Hangoskönyv leírása

A legnépszerűbb német író regényfolyama címét Winnetou-ról, a „nemes vadember” európai sztereotípiájának megtestesüléséről kapta, de valódi főszereplője, a tipikus amerikai hős, aki a hosszú történetet egyes szám első személyben meséli el megismerkedésüktől az apacs főnök haláláig. Old Shatterhand az író alteregója: Charlie, a német bevándorló. Alakját May a magyar Xantus János (1825–1894) néprajzkutatóról, a Budapesti Állatkert alapító igazgatójáról formázta.

A sorozat utolsó kötetében Old Shatterhand további kalandokon keresztül vívja végső harcát az igazságért.
Hogy milyen véget ér a történet?
Mire hőseink a Winnetou-hegyre érnek sok mélységen és szakadékon át – a lélek mélységein és szakadékain –, a gyilkos talán megbűnhődik végre.
"… De aki megáll a Gros-Ventre-hegyek között, a Metsur-folyónál, az apacs síremléke előtt, az így szól magában:
– Itt nyugszik Winnetou. vörös ember volt, de nagy ember! És valamikor majd igazságosan gondolkodó és érző emberek fognak élni a nyugat hegyein és szavannáin, és azt mondják:
– Itt nyugszik a vörös népfaj. Nem lett naggyá, mert nem lehetett!"

"Bíbor lángok gyúltak ki az égen, melyet nemsokára alkonyi bengálfény öntött el, azután minden teljes sötétségbe borult.
Winnetou komor arccal bámult a felhőkre. -Mire gondol testvérem? - kérdeztem tőle. -Az én napon is leáldozott - felelte szomorúan. -Még sohasem beszéltél így, Winnetou. -Mert még sohasem éreztem azt, amit most. Szárnyak suhogását hallom... sötét szárnyak suhogását."

Galambos Péter (Galamb) előadásában

1990 Ft
1512 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-3 munkanap
  • Kossuth/Mojzer Kiadó
  • Hangoskönyv
  • Kötés: tok
  • ISBN: 9789630964715
  • Cikkszám: 1050843
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK