Nincs engedélyezve a javascript.
Uri Geller titkos élete

Uri Geller titkos élete
CIA-mesterkém?

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 791 Ft
Borító ár:
1 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 791 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

John Margolis le nem tagadható személyes érintettséggel követi nyomon Uri Geller karrierjének főbb állomásait.
Leírás
Raktári kód:
125241
ISBN:
9789630979856
EAN:
9789630979856
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
304
Nyelv:
magyar

John Margolis le nem tagadható személyes érintettséggel követi nyomon Uri Geller karrierjének főbb állomásait. Bár a szerző ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy objektív módon ismerteti a tényeket, és meghagyja az ítélkezés jogát az olvasónak, sorain minduntalan átsüt, hogy maga is csodálója Uri Gellernek, és hogy mélyen elítéli azokat a szkeptikusokat, akik igyekeztek és ma is igyekeznek leleplezni a csalást a parafenomén produkciói mögött.
A könyv az első néhány fejezet után kronologikus sorrendben halad. Megismerkedhetünk a kissé különc, túlsúlyos zsidó gyermek különállóságával, a család szétszakadásának történetével, és azzal a folyamattal, amelynek során Uri kialakította magában az egész későbbi életét meghatározó életfilozófiát: gazdag, sikeres és irigyelt ember akart lenni.
A könyv címében azt ígéri, hogy kiderül, milyen kém múlttal-jelennel rendelkezik az izraeli és az amerikai titkosszolgálatok által is megkörnyékezett parafenomén. Ezen a területen azonban nem nyújt sokat Margolis. A titkos ügynök tevékenysége valóban titkos marad.
Megismerhetjük azonban a hatvanas-hetvenes években kibontakozó karrier főbb állomásait, a befolyásos, Urival szimpatizáló közéleti személyiségek hosszú sorát, megtudjuk, hogy politikusok, sportolók, űrhajósok, szupersztárok keresték Geller kegyeit és mutatkoztak vele szívesen a magazinok címlapjain. Uri Geller valóban szupersztár lett, és a könyvből az is kiderül, hogy nem kis mértékben volt ez köszönhető megnyerő külsejének és vonzerejének.
A könyv szerzője több fejezetben is hangsúlyozza, hogy Uri Geller számos alkalommal esett át olyan laboratóriumi vizsgálatokon, amelyeket a világ vezető tudományos központjaiban, az amerikai Stanfordban illetve más, hasonlóan nagy hírű laboratóriumokban végeztek. A tudományos ismeretterjesztő újságírásban jártas Margolis a kvantumfizikával hozza összefüggésbe Uri Geller rendkívüli képességeit, és erről több tudós is tanúskodik a felkeresett interjúalanyok között. A szerző elsődleges célja azonban emellett elsősorban az, hogy a parafenomén hírszerzési karrierjét is bemutassa. Ez csak részben sikerül, hiszen a konkrétumokról nagyon kevesen beszélnek, beszélhetnek még ma is. Ebből a szempontból a könyv épp olyan titokzatos, mint amilyen titokzatos maradt a mai napig Uri Geller, amikor arról faggatják, honnan származhatnak ezek a rendkívüli képességek.

Vélemények