Tanulásközpontú felsőoktatás

Tanulásközpontú felsőoktatás leírása

A felsőoktatásban egyre többen teszik fel a kérdést: hogyan lehetnék jobb oktató? Mik a szakmai fejlődés hatékony útjai, keretei, feltételei? A társadalom részéről is egyre határozottabban érezhető az igény a minőségi felsőoktatás iránt, amit gyakran a tanulásközpontúság jelszavával kapcsolnak össze.

Kálmán Orsolya a tanulásközpontú felsőoktatás árnyalt, sok szempontú megközelítését mutatja be saját, átfogó jellegű kutatása és a legfrissebb nemzetközi szakirodalom alapján. A felsőoktatás-pedagógiát gazdagító tudományos eredmények bemutatása mellett nagy hangsúlyt helyez arra, hogy könyve a felsőoktatásban dolgozó oktatók, illetve a fejlesztéseket tervező szakmai közösségek számára gyakorlati segítséget nyújtson.

Az egyetemi oktatás megújításának kulcsszereplői az oktatók. Ezért a kevert és fejlesztés alapú kutatási metodológiára is építő vizsgálatok fő kérdése: hogyan gondolkodnak az egyetemi oktatók a tanulásközpontú felsőoktatásról, saját tanításukról, szakmai fejlődésükről. A kötet kutatásai ezen belül foglalkoznak az oktatói identitás kérdésével, az oktatói kompetenciákkal, tanítási megközelítésekkel, a szakmai tanulás formáival és az oktatóközösségek tanulásának támogatásával.

24%
3290 Ft
2500 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 3-5 munkanap

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK