Skót tündérmesék

Skót tündérmesék leírása

Ezek a tündérmesék a skót népmesekincs legismertebb darabjai. A legtöbb mese hátterét vagy témáját a zord tájat uraló és kiszámíthatatlan elemek megszemélyesítője, Beira, a télkirálynő és alattvalói adják. Beira, a kemény és kegyetlen asszony Skóciára szabadítja a téli viharokat és hófúvásokat. Halálos ellenségei Angus és Bride, a napfény és a melegség tündérkirálya és tündérkirálynője, akik minden évben halálos csatákat vívnak Beirával a Skócia fölötti uralom megszerzéséért.
Eközben az északi égbolton a fürge emberek sarki fényként táncolnak, vagy vívnak viadalt életre-halálra. A hideg vizű tengerszorosokban és kiszámíthatatlan áramlatú tengerágakban a Minch kék emberei hajókat süllyesztenek el, ám ha a hajóskapitány jól felel kihívásukra, úgy bosszankodva alámerülnek és hagyják békében tovahaladni a hajósnépet. Ám a szárazföld sem biztonságosabb. Ott nőnemű vízi tündérek várakoznak lesben a gázlóknál, hogy a gyanútlan utazókat elbájolják, majd elvegyék mindenüket, még életüket is. Egy másik történetben a félelmetes harcos láthatatlanná válva csap le ellenfelére, miközben egész testéből pusztán egy ide-oda ugráló vörös foltocska látszik. És a nyugodt napokon, amikor sima a tenger színe, az emberek előtt felsejlik a Hullámok Alatti Ország rejtélyes és mágikus világa királynőjével, aki a félelmetes harcosok hírében álló Fean-klán segítségére szorul és országa a beszélő fókák királyságával határos.
Conall és a mennydörgő boszorkány történetében a hős egy gonosz boszorkány ellen vív harcot, amely tűzgolyókat hajigál Skóciára. Majd megismerjük a halottlátó asszony történetét, aki egy tündérgyermek dajkájaként csodás ajándékot kap: képes a múltba látni és régen meghalt emberekkel beszélgetni. Majd elénk lép Finlay, aki az óriásoktól megszerzi a varázspálcát, amellyel a kőoszlopokból hús-vér harcosokat varázsol, és a király összes ellenségét legyőzi. A zöld sziget hősei című mesében a királykisasszonyt egy toronyban tartják fogva, és várja bátor hercegét, hogy kiszabadítsa őt. De megszabadulhat-e valaha is?
Ez csupán ízelítő abból a válogatásból, amit Donald A. Mackenzie száz évvel ezelőtt, a Skót-felföldet járva lejegyzett, és most, a kötet megjelenésének századik évfordulóján, magyar nyelven első ízben kerül az olvasóközönség elé.

TARTALOM

Őexcellenciája, Iain Lindsay ajánlása
Előszó a magyar kiadáshoz
Donald A. MacKenzie
1. fejezet: Beira, a télkirálynő
2. fejezet: Angus és Bride eljövetele
3. fejezet: Végnélküli csaták
4. fejezet: A Hullámok Alatti Ország hercegnője
5. fejezet: A fürge emberek, a kék nép és a zöld hölgyek
6. fejezet: Conall és a mennydörgő boszorkány
7. fejezet: Finlay és az óriások története
8. fejezet: A zöld sziget hősei
9. fejezet: A halottlátó
10. fejezet: Michael Scott története
11. fejezet: A fókák királyságában
12. fejezet: Verselő Thomas története
13. fejezet: A hullámok hölgye
14. fejezet: Száműzetés Tündérországból
15. fejezet: Az ember barátai és ellenségei
16. fejezet: A zöld hegyek országában

2490 Ft
1892 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • Digi-Book Kiadó Kft.
  • Gyerekkönyvek
  • 220 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9789633988251
  • Cikkszám: 1060742
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK