Nincs engedélyezve a javascript.
Nagy birodalmak tündöklése és bukása

Nagy birodalmak tündöklése és bukása

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 591 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 591 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A világtörténelem során mindig voltak olyan etnikai vagy nemzetiségi csoportok, amelyek ki akarták terjeszteni uralmukat más, gyengébb népekre vagy nemzetekre, akár területszerző,...
Leírás
Raktári kód:
125418
ISBN:
9789630965057
EAN:
9789630965057
Oldalszám:
256

A világtörténelem során mindig voltak olyan etnikai vagy nemzetiségi csoportok, amelyek ki akarták terjeszteni uralmukat más, gyengébb népekre vagy nemzetekre, akár területszerző, akár kultúraterjesztő, esetleg anyagi okokból, vagy egyetlen személy rögeszméje miatt. Egyes birodalmak, mint például Hitler Harmadik Birodalma szédítő sebességgel, rövid idő leforgása alatt emelkednek fel és buknak el; mások, mint a brit és francia gyarmatbirodalmak, évszázadok során fokról fokra növekednek, de aztán sokkal sebesebben összeomlanak, mint ahogy szétterjedtek.
Könyvünk huszonöt nagy birodalmat helyez reflektorfénybe a világtörténelem legkülönfélébb korszakaiból. Kristálytiszta és elegáns leírásokkal jellemzi a birodalmakat, a mélyükön fekvő hatalmi struktúrákat, társadalmi, kulturális értékeiket, és beazonosítja felemelkedésük és majdani bukásuk okait.

Vélemények