Miért jön vissza a bumeráng?

Izgalmas kérdések és válaszok a kultúra és tudomány világából

Miért jön vissza a bumeráng? leírása

Léteznek-e sárkányok? • Ki találta fel a tornacipőt?• Melyik múmia a legöregebb a világon?

Ha szereted az izgalmas kérdéseket és a meghökkentő, humoros válaszokat, akkor nem fogsz csalódni ebben a könyvben, amely a nagy sikerű Miért sós a tenger? című kötet folytatása. A kérdéseket ezúttal is három válasz követi, és neked kell közülük kiválasztani azt az egyet, amelyet igaznak gondolsz. Ha a következő oldalra lapozol, megtudhatod, hogy jól döntöttél-e. Olvasás közben bebarangolhatod a kultúra és a tudomány izgalmas világát, számos találmány és felfedezés történetét megismerheted, és a legnagyobb rejtélyekre is fény derül!

 

Valóban létezett Dracula?
• Ki találta fel a tépôzárat?
• Honnan ered a hot dog neve?
• Mit ünnepelünk Valentin-napon?
• Hogyan nézett ki az elsô porszívó?
• Melyik élôlény agya a legnagyobb?
• Ki sütötte az elsô pizzát?

Honnan kapta nevét az Oscar-díj?

a) Az Oscar-díjat elsô ízben egy Oscar nevű bernáthegyi kutyának ítélték oda, egy krimiben játszott jelentôs szerepéért, illetve sikeres alakításáért. A kutya annyira közkedvelt lett, hogy róla nevezték el a filmszakma legnagyobb kitüntetését.

b) A díjat teljesen véletlenül a hollywoodi Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia egyik titkárnôje nevezte el. Ô volt az, aki az aranyból készült, s egy ifjút ábrázoló díjat megpillantva állítólag így kiáltott fel: „Hiszen ez szakasztott olyan, mint Oscar bácsikám!”

c) Az Oscar az original super car rövidítése, ami magyarul „igazi szuper autó”-t jelent.  A trófea ugyanis az eredeti tervek szerint egy kis aranyautót ábrázolt volna. Csak kevéssel az elsô díjkiosztó elôtt döntöttek úgy, hogy a díj egy fiatal férfit ábrázoló kis aranyszobor legyen.

Melyik válasz a helyes? 
A megoldást megtalálod a könyvben!

31%
2890 Ft
1994 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK