Klasszikus elegancia

Klasszikus elegancia leírása

Minden épület külső és belső szépsége a jó arányokon és a harmónián múlik. A magyar olvasók körében is ismert Henrietta Spencer-Churchill látványos könyvében arra szolgáltat nagyszerű és ösztönző példákat, hogyan lehet társítani a mai ember komfortigényét a 18–19. századi angol építészet eleganciájával és kortalan stílusával.

Lady Henrietta megbízásainak egyik része a korabeli házak újjáépítése modernizálása és berendezése. Munkáinak másik nagy csoportját azok az Angliában és Amerikában újonnan épült házak alkotják amelyekben a szerző‘ szakértelme hiteles és ugyanakkor a 21. századi életvitelhez alkalmazkodó klasszikus eleganciát teremtett.

Színes fényképek illusztrálják a régi épületek és enteriő‘rök jellegzetességeinek helyreállítását a szükséges változtatásokat illetve az elmúlt századokat megidéző‘ építészeti elemek klasszikus motívumok reprodukcióját. S nem utolsósorban azt hogy jól átgondolt tervezés és berendezés színek és anyagok ablakok és ajtók falak és padlók párkányok díszek és kiegészítő‘k harmóniája teszi széppé a házat ahol élünk.

Lady Henrietta Spencer-Churchill a 11. Marlborough herceg leánya. A hercegi család otthona a Woodstock melletti Blenheim Palace. Lady Henrietta lakberendezés iránti szenvedélyét a Blenheim kastély és az általa jól ismert többi palota barokk pompája keltette fel ahol gyermekkorában családjával élt. Iskolái befejeztével Firenzében és Párizsban folytatott művészettörténeti tanulmányokat majd a világhírű angliai inchibaldi Iparművészeti Fő‘iskolán szerzett diplomát. Ma a világhírű Woodstock Designs lakberendezési társaság vezető‘je. Saját londoni és woodstocki cégein kívül a világ legnagyobb lakberendezési áruházaiban kapható Textil- és papírtapéta-kollekciója a Spencer-Churchill Designs Ltd. márkanevet viseli.

Lady Henrietta elnöke volt a Brit Lakberendező‘k Társaságának (ISID) jelenleg pedig aktív tagja a Nemzetközi Belső‘építészek Társaságának (IIDA). 2003-ban megalakította amerikai tervező‘irodáját a Spencer-Churchill Designs Inc.-t.

Az általa tervezett és berendezett belső‘kben Henrietta Spencer-Churchill a 21. század kényelméhez igazítja a mindig megújulni kész angol klasszicizmus eleganciáját.
24%
6900 Ft
5244 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 3-5 munkanap
  • Geopen Kiadó
  • Kert, ház, otthon
  • 176 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789639973176
  • Cikkszám: 1027779
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

Hétféle gomba
Hétféle gomba
3500 Ft
2660 Ft
24%

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK