Nincs engedélyezve a javascript.
Két bolond százat csinál
23.png
23.png

Két bolond százat csinál
Nyelvkincstár-sorozat

Sorozat:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 529 Ft
Borító ár:
1 699 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 240 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Ajándék póknak ne nézd a fogát, lóból is megárt a sok. Ilyen butaságokat mond Lala, a koala, aki húgával, Kokóval nemrégiben érkezett a Nevenincs erdőbe. Vajon miért használja helytelenül a közmondásokat, amiket annyira szeret? Bölcs Elek kideríti, hogy mi okozza a bajt, felesége, Gyöngyi pedig rendet tesz az erdőlakók fejében.

Leírás
Raktári kód:
161978
ISBN:
9789634157106
EAN:
9789634157106
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
puha kötés
Oldalszám:
120
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
180

Ajándék póknak ne nézd a fogát, lóból is megárt a sok. Ilyen butaságokat mond Lala, a koala, aki húgával, Kokóval nemrégiben érkezett a Nevenincs erdőbe. Vajon miért használja helytelenül a közmondásokat, amiket annyira szeret? Bölcs Elek kideríti, hogy mi okozza a bajt, felesége, Gyöngyi pedig rendet tesz az erdőlakók fejében. Gyakorlat teszi a mestert: mire a mese végére érünk, nemcsak az erdőlakók, de az olvasó is helyesen tud majd használni kétszáz magyar szólást, közmondást és szállóigét, hiszen a jó pap holtig tanul.


A Nyelvkincstár-sorozat többi kötetében a szórakoztató kalandok közben alaposan megismerkedhetsz a j-s és ly-os szavakkal, a többértelmű kifejezésekkel, sőt a leghíresebb, kacifántos írású történelmi családnevekkel és magyar földrajzi nevekkel is. Ha elolvasod ezeket a könyveket, biztosan ötöst kapsz helyesírásból.



Országszerte ajánlott sorozat!

A szerzőről
Bosnyák Viktória
Bosnyák Viktória

A magyar kortárs ifjúsági irodalom egyik kiemelkedő alakja, aki lektorként és műfordítóként is tevékenykedik. Az első, kiskamaszoknak írt kötetét a saját lányai és a maga örömére írta meg. A művet a nagyközönség 2003-ban ismerhette meg Tündérboszorkány címen.

Az írónő kiemelten fontosnak tartja az anyanyelvi kultúra népszerűsítését, ezt a célkitűzést szolgálja a magyar nyelvben fellehető helyesírási problematikákat körüljáró meseregény-sorozata (pl. A sirály a király?), valamint viccesen oktató meséi.
Ismert művei: Tündérboszorkány-trilógia, Mantyusok-sorozat, Puszedli és Habcsók (2012), Elképesztő! (2016)

Vélemények