Kedvenc szobanövények

Kedvenc szobanövények leírása

Könyvünk - mintegy 200 növény bemutatásával - a szobanövények tartásához, ápolásához, gondozásához és szaporításához kíván segítséget nyújtani, hogy mindezt, ha még alapfokon is, hozzáértéssel tegyük, s igyekezetünk ne legyen káros.

Előszó

Az ember természetes és igen mélyről fakadó igénye, hogy lakókörnyezetét növényekkel akarja szebbé, emberibbé, természetesebbé tenni. Napjainkban a dísznövények szinte zavarbaejtő választéka áll a vásárlók rendelkezésére. Ugyanakkor növényeink akkor jelentenek számunkra igazi örömöt, ha jól érzik magukat és egészségesek. Alapvetően kétféleképpen járhatunk el, ha lakásunkat növényekkel kívánjuk díszíteni. Az egyik lehetőség az, hogy az üzletekben, kertészetekben, áruházakban, vásárokon olyan növényeket szerzünk be, amelyeknek egyéni ízlésünknek megfelelő külső megjelenésük van és egyúttal ,,illenek" a lakásunk stílusához, berendezéséhez. Ez esetben nemegyszer kénytelenek leszünk azzal szembesülni, hogy a növényünk nem érzi jól magát a jól, a neki kiválasztott helyen, szenved vagy akár rövid idő alatt el is pusztul. A másik lehetőség, hogy felmérjük a lakókörnyezet kínálta lehetőségeket, kiválasztjuk, hogy hol, milyen igényű és megjelenésű növények mutatnának jobban, és ezek után igyekszünk azokat beszerezni. Véleményünk az, hogy a lakás különböző részei (nappali, konyha, lépcsőház, előszoba, fürdőszoba stb.) által nyújtotta környezeti tényezőkhöz (elsősorban hőmérsékleti és fényellátottsági viszonyokhoz) kell megtalálni a megfelelő növényeket. Ez a kötet ehhez kíván segítséget nyújtani.

Könyvünkben a legkedveltebb és legszélesebb körben elterjedt, lakásokban tartott dísznövények mellett bemutatunk néhány, az utóbbi években feltűnt újdonságot is. Azon nemzetségek esetében, amelyeknek több, egymáshoz hasonló környezeti igényű faja, fajtája vagy hibridje is közkedvelt szobanövény, magát a nemzetséget mutatjuk be szöveges ismertetőben, bár esetenként kitérünk egyes fajokra is, és a színes fényképeken igyekeztünk több fajt vagy hibridet is bemutatni. A növények tárgyalása tudományos (latin) nevük abécésorrendjében történik.

16%
1560 Ft
1310 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 1186 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • TKK Kereskedelmi Kft.
  • Kert, ház, otthon
  • 48 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789635965595
  • Cikkszám: 1069162
  • Nyelv: magyar hu-HU

Kiadó újdonságai

Itt a karácsony
Itt a karácsony
990 Ft
832 Ft
16%
Varázslatos karácsony
Varázslatos karácsony
180 Ft
151 Ft
16%
Szuper karácsony
Szuper karácsony
180 Ft
151 Ft
16%

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK