Kapd elő - Szlovák

Társalgási zsebkönyv

Kapd elő - Szlovák leírása

Megeshet, hogy hamarosan Szlovákiába, északi szomszédainkhoz utazik?!
Ha munkája vagy személyes kapcsolatai, tervei szükségessé teszik az Ön számára a szlovák nyelv alapjainak ismeretét (legyen az akár rokoni látogatás, akár síelés vagy tankolás), íme egy könyvecske, mely elindítja Önt az alapok megismerésében és alkalmazásában. Ez a kiadvány ugyanis nem csupán egy rendszerezés, hanem egy útmutatás, mely kommunikációra ösztönzi Önt. Mivel nincs sok szlovák kiadvány a piacon, meleg szívvel ajánljuk önnek. A szlovák nyelvet mintegy 5 millióan beszélik hivatalos nyelvként Szlovákiában, s bár sokban hasonlatos a csehvel, ne keverjük össze a kettőt, mindkettő nyugati szláv nyelv, mint a lengyel, s a szlovákot akár e három nyelv „eszperantójának” is tekinthetjük.
Aztán (vagy már eközben) ismerkedjen meg valakivel, aki szintén beszél szlovákul. Ha valakivel anyanyelvén kommunikálunk, mindig elismerést váltunk ki és persze jobban is megy a tanulás.
Nagyon sok segítséget fog kapni ahhoz, hogy a nyelvvel és a szlovákul beszélőkkel való ismerkedés zökkenőmentes legyen. Miért? Mert nemcsak nyelvtani rendszerezést talál, de segítséget a helyes kiejtés elsajátításához is. Nem kell tehát külön anyagokban keresgélnie, könyvecskénk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretre tehet szert. A szlovák nem könnyű nyelv, de mivel ezt mondják a magyarra is, ne bátortalanodjon el!
A példamondatok bizonyos szavainak felcserélésével, behelyettesítésével számos új mondatot alkothat, mellyel kiélheti nyelvi virtuozitását. A mondatok szerkezete nem túl bonyolult, hogy alapokat szerezhessen későbbi mondatalkotásaihoz. Használja a könyv végi szószedetet szókincsének bővítésére.
Mivel nyelv és kultúra összefonódik, e kis könyvecske nem feledkezik meg a szlovákok szokásainak, életvitelének számbavételéről sem. A társalgás köztudottan nemcsak az irodalmi nyelvre épül, hanem időnként laza, barátibb hangvételű. Ha ezt a könyvet lapozgatja Ön sem lesz túl sablonos egy-egy barátibb összejövetelen. Az Assimil által ugyanis elsajátíthatja a legkülönbözőbb élethelyzetek legmegfelelőbb társalgási stílusát.
Ezzel a zsebkönyvvel bátran elindulhat külföldi utazására, hiszen megtalál szinte minden helyzetet (vásárlás, ismerkedés, sörözés), melybe útja során belecsöppenhet.
Vágjon bele!

30%
1492 Ft
1044 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK