Kapd elő - Marokkói arab

Társalgási zsebkönyv

Kapd elő - Marokkói arab leírása

Ha arra vágyik, hogy a varázslatos Marokkóba utazzon, zsebkönyvünk segítségével még tartalmasabbá teheti az utazást. Ha a bazárokban is megcsillogtatja arab nyelvtudását, bámulatos sikerre tehet szert az alkudozás során. Az sem kizárt persze, hogy az ön álma Casablanca. Ezzel a zsebkönyvvel ott is feltalálja majd magát.
Az arab nyelv a sémi nyelvek délnyugati csoportjába tartozó nyelv. A ma is általánosnak mondható irodalmi arab mellett a népnyelv számos helyi nyelvjárásra oszlik. Ezek egyike a Marokkóban beszélt arab nyelv. Sorozatunkban később a Tunéziában, Egyiptomban és a Golf országok térségében beszélt arab zsebkönyvet is szeretnénk kiadni.
A kiadványban nem arab betűket illetve írást fog találni, hanem európai átírást, melynek segítségével máris kiejtésre kész mondatok, szavak állnak rendelkezésre. Ha figyelmesen elolvassa a könyv elején található kiejtési útmutatót, máris indulhat is a tanulás.
Zsebkönyvsorozatunk ezen tagja sem tér el a szokásos sémától : alapvető nyelvtan, társalgási szituációk, szószedetek, kulturális utalások, marokkói arab-magyar, magyar-marokkói arab szótárrész. A példamondatok bizonyos szavainak felcserélésével, behelyettesítésével számos új mondatot alkothat, mellyel kiélheti nyelvi virtuozitását. A mondatok szerkezete nem túl bonyolult, hogy alapokat szerezhessen későbbi mondatalkotásaihoz. Használja a könyv végi szószedetet szókincsének bővítésére.
Mivel nyelv és kultúra összefonódik, e kis könyvecske nem feledkezik meg az arab, berber ember szokásainak, életvitelének számbavételéről sem. A társalgás köztudottan nemcsak az irodalmi nyelvre épül, hanem időnként laza, barátibb hangvételű. Ha ezt a könyvet lapozgatja Ön sem lesz túl sablonos egy-egy barátibb összejövetelen. Az Assimil által ugyanis elsajátíthatja a legkülönbözőbb élethelyzetek legmegfelelőbb társalgási stílusát, azonosulhat a marokkói ember életszemléletével.
Ezzel a zsebkönyvvel bátran elindulhat külföldi utazására, hiszen megtalál szinte minden helyzetet (vásárlás, ismerkedés, étterem, vendégség, tengerpart, közlekedés, orvos), melybe útja során belecsöppenhet.
Vágjon bele!
1592 Ft
1210 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK