Illem, etikett, protokoll

Illem, etikett, protokoll leírása

1982-ben kerültem a Külkereskedelmi Minisztériumba. Ott találkoztam először azzal, hogy létezik „Protokoll osztály”. Hogy a protokoll mit is jelent, azt az osztály vezetőjétől, Sille Istvántól és munkatársaitól lestem el.
Sille István könyve évtizedek óta alapirodalom. Igényes munka volt már az első kiadás is, de a legvonzóbb egy-egy újabb kiadásnál, hogy mindig egy picivel több van benne. Kiegészült gasztronómiai viselkedéstörténettel, aztán a fogyatékkal élők protokolljával, majd az Európai Unió protokolljával, a közszerepléssel, a különböző országok üzleti szokásaival. Tényleg lenyűgöző ez a szorgalom, odafigyelés! Nagy örömmel vettem, hogy most végre minden információ egy kötetben lesz a kezemben. Magam is sokat tanulok belőle.
Görög Ibolya
protokoll szakértő, c. főiskolai docens
Őszinte szívvel ajánlom ezt az egyszerre szakszerű és olvasmányos könyvet oktatási intézményeknek, cégeknek, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek, családoknak: mindenkinek.
Ez a 13., bővített kiadás azt bizonyítja, hogy a könyv a viselkedéskultúráról és a protokollról szóló olyan alapmű, amely  folyamatosan követi a világ változásait. Tankönyv vagy kötelező irodalom?  Egy biztos: mindenki hasznosan tudja forgatni, hiszen az élet valamennyi fontos mozzanatára kaphatunk belőle útmutatást. Akár idehaza, mindennapi kapcsolatainkban vagy egy kivételesen ünnepélyes alkalomra készülve, ha nem vagyunk biztosak abban, hogyan viselkedjünk, akár külföldön járva, nehogy zavarba kerüljünk egy másik ország eltérő viselkedési szokásai miatt.
Ilyen és sok-sok más esetben jó lesz Sille István alapművét levenni könyvespolcunkról.
Karger Kocsis László protokollfőnök,
a Nemzetközi Ceremónia és Protokoll Szövetség alelnöke
12%
6150 Ft
5412 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 4674 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 632 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789630592444
  • Cikkszám: 1027045
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó bestsellerei

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK