Nincs engedélyezve a javascript.
Idegenek-trilógia
23.png
23.png

Idegenek-trilógia
Egy évszázad története

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 491 Ft
Borító ár:
4 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 643 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Petőcz András regénytrilógiájának végleges formáját tartja kezében az olvasó. A három egybefüggő történet, az Idegenek, a Másnap, az Aysa mostani kiadásunkkal lett teljes.

Leírás
Raktári kód:
188294
ISBN:
9789632639390
EAN:
9789632639390
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
736
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
748
Petőcz András regénytrilógiájának végleges formáját tartja kezében az olvasó. A három egybefüggő történet, az Idegenek, a Másnap, az Aysa mostani kiadásunkkal lett teljes.
"Hazudni anyám tanított", mondja a Trilógia első részének elején az elbeszélő, egy nyolcéves kislány. Majd így folytatja: "azért azt el kell mondanom, hogy ez a történet nem a hazugságról szól. Az anyám megtanított hazudni, hogy életben maradjak. Ennyi. Nem tudom, minek kellett életben maradnom. (...) Mint ahogy azt sem tudom, hogy azért maradtam-e életben, mert tényleg tudok hazudni. És azt sem tudom, hazudtam-e egyáltalán. Nyilván, hogy hazudtam. Mindenki hazudik. (...) Mert mindig mindenki túl akar élni. Túlélni valamit. Csak tudnám, minek."
Mint Orwell 1984 című műve, Petőcz regénye is a képzelet világában játszódik. A történet maga egy lehetséges háború előzménye, folyamata és vége.
Különleges könyv. Úgy beszél a valóságról, hogy olvasás közben tudjuk, mindez nem a valóság. És úgy beszél el kitalált történetet, hogy olvasás közben érezzük: mindez nem kitalált történet.
A Trilógia első része több nyelven megjelent. A lengyelországi kiadás kapcsán írta Krzysztof Varga, a Gazeta Wyborcza ismert kritikusa: "Ez a könyv Európa bizonytalan, félelmet keltő jövőjéről szól. Olyan történet, amelynek valójában minden hozzánk közel álló ország részesévé válhat."
Az elbeszélés ideje majdnem száz év. Ezt jelzi az alcím: "egy évszázad története". Hogy pontosan mikor játszódik a regény? És helyileg hol? Nem tudjuk.
A Trilógia egy lehetséges világot mutat meg nekünk, amely világ, reméljük, nem létezik
A szerzőről
Petőcz András
Petőcz András

1959. augusztus 27-én született, Budapesten. 1981-1983 - A Jelenlét című irodalmi folyóirat vezető szerkesztője. 1986 - magyar-történelem szakos diploma az ELTE Bölcsészettudományi Karán. l987-89-ig szabadúszó író, több önálló kötet szerzője. 1989 - az Új Írás című folyóirat belsőmunkatársa 1991-től szabadúszó író. 1997-től a Budapesti Jelenlét című irodalmi, művészeti folyóirat főszerkesztője.



Díjak

többek között:
1987 - Kassák-díj
1990 - Graves-díj az Európa metaforája című verséért
1996 - József Attila-díj
2008 - Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt

Vélemények