Nincs engedélyezve a javascript.
Hyperion

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
4 032 Ft
Borító ár:
4 480 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 032 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata. Hét ember, hét teljesen eltérő életút. S ami közös bennük: a Hyperion.A 29. században az emberiség uralma galaxisokra terjed ki, polgárai gyarmatbolygók százait népesítik be. A Hegemóniát azonban külső és belső veszélyek is fenyegetik: küszöbön áll a háború a barbár Számkivetettekkel, miközben az emberi civilizáció életét segítő, kiismerhetetlen MI-k rejtélyes terveket kovácsolnak.

Leírás
Raktári kód:
169630
ISBN:
9789634195764
EAN:
9789634195764
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
544
Nyelv:
magyar

Egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata. Hét ember, hét teljesen eltérő életút. S ami közös bennük: a Hyperion.A 29. században az emberiség uralma galaxisokra terjed ki, polgárai gyarmatbolygók százait népesítik be. A Hegemóniát azonban külső és belső veszélyek is fenyegetik: küszöbön áll a háború a barbár Számkivetettekkel, miközben az emberi civilizáció életét segítő, kiismerhetetlen MI-k rejtélyes terveket kovácsolnak. A pattanásig feszült helyzetben hét zarándok indul útnak egy peremvidéki bolygó, a Hyperion felé. Úticéljuk a téridő törvényeinek fittyet hányó, legendás Időkripták, és a félistenként tisztelt, rettegett gyilkológép, a Shrike. Heten vágnak neki az útnak, ám közülük csak egy élheti túl a zarándoklatot. Annak az egynek viszont teljesülhet leghőbb kívánsága.


 


Dan Simmons 1948-ban született az Illinois állambeli Peoriában. 1970-ben angol szakon végzett a Wabash College-ben, majd egy évvel később tanári diplomát szerzett a St. Louis-i Washington Egyetemen. A Káli dala című első regénye 1985-ben látott napvilágot, és elnyerte a rangos World Fantasy-díjat. Az ezt követő, és idővel négykötetessé duzzadó Hyperion Cantos – Hyperion, Hyperion bukása, Endymion, Endymion felmelkedése – aztán a science-fiction élvonalába emelte: egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott a kötetekért, melyek sokak szerint a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapművei. Simmons feleségével és lányával Coloradóban él, írni viszont gyakran a Sziklás-hegységben, 2500 méter magasan lévő hegyi kunyhójába szokott kijárni. Legújabb regénye The Fifth Heart címmel 2015 tavaszán jelent meg.

A szerzőről
Dan Simmons
Dan Simmons

Dan Simmons amerikai író, főként a horror és sci-fi műfajokban alkot. Nyolcéves kora óta érdeklődik az írás iránt, egyetemi évei alatt a The Satyr című irodalmi diáklapnak volt az egyik szerkesztője, írója.

1985-ben jelent meg első regénye, a Káli dala, mellyel elnyerte a rangos World Fantasy díjat.

Ezt követően, az idővel négykötetessé duzzadó Hyperion Cantos – Hyperion, Hyperion bukása, Endymion, Endymion felemelkedése – kötetekért egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott. Sokak szerint a könyv sorozat a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapműve.

Dan Simmons a pályája során a tudományos fantasztikum mellett szinte minden más műfajban kipróbálta magát: írt horrorokat (Carrion Comfort, Summer Of Night), krimiket (Joe Kurtz-sorozat) és történelmi regényt egyaránt (Fires Of Eden).

 

 

Vélemények