Nincs engedélyezve a javascript.
Love By Chance - My Accidental Love is You 5.
Családi titkok
Három ember a hóban

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 249 Ft
Borító ár:
2 499 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 249 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Grand Hotel illusztris vendégeit különös pletyka tartja izgalomban: a szegényes ruhában érkező Hagedorn doktorról az a hír járja, hogy valójában álruhás milliomos! A személyzet és a nagyvilági hölgyek körberajongják a szimpatikus fiatalembert, és pont olyan lelkesen áradoznak róla, mint amennyire mélységes lenézéssel beszélnek egy másik vendégről, az ágrólszakadt Schulze úrról.
Kedvencnek jelölöm
Leírás
Raktári kód:
179996
ISBN:
9789634864936
EAN:
9789634864936
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
235
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
294

A Grand Hotel illusztris vendégeit különös pletyka tartja izgalomban: a szegényes ruhában érkező Hagedorn doktorról az a hír járja, hogy valójában álruhás milliomos! A személyzet és a nagyvilági hölgyek körberajongják a szimpatikus fiatalembert, és pont olyan lelkesen áradoznak róla, mint amennyire mélységes lenézéssel beszélnek egy másik vendégről, az ágrólszakadt Schulze úrról. Ám ebben a regényben senki nem az, aminek látszik, és főleg nem az, mint akinek hiszik. Ez igaz egy harmadik szállóvendégre is, a magát sikeres üzletembernek kiadó Kesselhuth úrra. A félreértések közepette a három férfi élete legnagyobb kalandját éli át, amely mindegyikük sorsát megváltoztatja, sőt egyikük családi állapotát is…


Jelen kiadás különlegessége, hogy a regényhez csatoltan először jelenik meg magyarul az a rövid, tragikus hangvételű novella (Pokol a hotelben), amely a világhírű regény közvetlen előzményének tekinthető.

A szerzőről
Erich Kästner
Erich Kästner

Erich Kästner
1899–1974

Erich Kästner az egyik legnépszerűbb német író. A világ elsősorban ifjúsági regényíróként ismeri, de költőként is jelentős helyet foglal el a német irodalomban. Egyik fő képviselője az 1920-as években kibontakozó, az expresszionizmussal szembeforduló Neue Sachlichkeit (új tárgyiasság) elnevezésű stílusirányzatnak.

Egyetemi tanulmányait Lipcsében, később pedig Berlinben folytatta, ahol 1927 és 1933 között fontos szerepet játszott a város szellemi életében: verseket, glosszákat, riportokat, kritikákat és recenziókat írt neves berlini lapokba. 1928-ban látott napvilágot első ifjúsági regénye, a korabeli Berlinben játszódó Emil és a detektívek, amelyet 59 nyelvre fordítottak le. A harmincas években számos regényt írt, ekkor született többek között a ma már klasszikusnak számító Május 35 (1932) és A repülő osztály (1933). A könyvek sikeréhez hozzájárultak Walter Trier remek illusztrációi is.

A náci hatalomátvétel után Kästnert többször letartóztatta a Gestapo, és kizárták az írószövetségből. 1933-ban az ő műveit is „a német szellemmel ellentétes”-nek minősítették, és – több mint húszezer más könyvvel együtt – nyilvánosan elégették. Nem vették fel a Birodalmi Írói Kamarába sem, ezért Németországban nem publikálhatott. Szerencsére Svájcban megjelenhettek szórakoztató regényei, többek között a Három ember a hóban (1934).

A II. világháború után Kästner Münchenbe költözött, ahol 1948-ig a Neue Zeitung egyik rovatvezetője volt, és kiadta a Pinguin gyermek- és ifjúsági újságot. 1949-ben jelent meg a tucatnyi filmes feldolgozást megért regénye, A két Lotti. Bár az ötvenes években is folyamatosan alkotott, nem tudott olyan népszerű könyveket írni, mint korábban. Késői regényei közül kiemelkedik Az emberke (1963).

Kästner legnagyobb sikereit gyermekeknek írt könyveivel érte el, amelyeket számtalan nyelvre lefordítottak és megfilmesítettek. Regényeit a mai napig olvassák, jellegzetes alakjai a bátor, ép erkölcsi érzékű, saját igazukért harcoló gyerekek, akik jobban megállják a helyüket egy-egy nehéz helyzetben, mint a felnőttek.

Vélemények