Halálos ellenségünk - Háborúnk a gyilkos vírusok ellen


Halálos ellenségünk - Háborúnk a gyilkos vírusok ellen leírása

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 2021-11-15

A világ élvonalába tartozó egyik leghíresebb járványügyi szakember osztja meg a fertőző betegségekkel folytatott háborúnk frontján szerzett tapasztalatait, és elmagyarázza, hogyan készüljünk fel a világrendünket fenekestől feldúló járványokra.

A drámai népességnövekedéstől és az állatok számának jelentős gyarapodásától a kereskedelem és a turizmus megugrásáig az új fejlemények fokozzák a pusztító járványokra való hajlamunkat. A dolog iróniája, hogy az orvostudománynak az elmúlt 100 évben végbement fejlődése ellenére is az 1918-as influenzajárványhoz hasonló méretű világjárványban, amiben akkor 100 millióan haltak meg, ma sokkal nagyobb lenne a halálozási arány. Amint a mostani koronavírus járvány is bizonyítja, maximálisan felkészületlenek vagyunk ezekre a betegségekre.

Mit tehetünk vagy mit kell feltétlenül megtennünk, hogy megvédjük magunkat az emberiség Leghalálosabb Ellenségétől?

Michael Osterholm és Mark Olshaker a tapasztalatból fakadó tényt az esztelen félelemtől különválasztva részletesen felvázolják a terveket és a forrásokat, amelyeknek készen kell lenniük, amikor az elképzelhetetlen elkerülhetetlenné válik. A Leghalálosabb ellenség feszült tudományos dráma, a rejtély és a felfedezés krónikája, a valóság ellenőrzése és egy akcióterv

Íme, nagyvonalakban mindaz, amire az előszóban kitérünk:

Mi a COVID-19, és mennyiben kapcsolódik a SARShoz és a MERShez?

Mit kell tenniük az olvasóinknak, és milyen lépések ajánlottak?

Mit kell tenniük az országok vezetőinek?

Ne vesztegessük el a koronavÍrus válságot, vagyis mi az, amit a válság előtt meg kellett volna tennünk, hogy felkészültebbek legyünk, azt kell majd a következő járványra megtennünk, mert kétségkívül lesz következő.

Dr. Michael Osterholm címzetes egyetemi tanár, a népegészségügyi tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, aki a McKnight tiszteletbeli elnöki elismerésének díjazottja és a Minnesotai Egyetem Fertőzőbetegség Kutatási és Politikatudományi Központjának alapító igazgatója. Világszerte ismert és elismert járványügyi szakemberként a népegészségügyi felkészülés élvonalába tartozik, számtalan nemzetközileg fontos járvány kitörésénél gyűjtött tapasztalatot, és a mikroba szintű fenyegetettségek egyre hosszabb sorában látja el tanáccsal a világ vezetőit.
32%
3990 Ft
2713 Ft
Előrendelem
Elérhetőség: Nincs készleten, előrendelhető
Megjelenés dátuma: 2021-11-15

  • Művelt Nép Könyvkiadó Kft.
  • Társadalomtudomány
  • 360 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786156186010
  • Cikkszám: 1079411
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK