Gyerekszemmel a függőségről és a felépülésről

Gyerekszemmel a függőségről és a felépülésről leírása

Ne adjuk tovább a szenvedélybetegség örökségét!
„Felnőtt életemet gyermekek között töltöttem, akik a tanítóimmá váltak. Azért kellett találkoznunk, mert valaki az életükben alkohol- vagy más szenvedélybetegséggel küzdött.
Harminc éve az első sorból figyelem a szenvedélybeteg családok legfiatalabb áldozatait, akik eljönnek a csoportjainkba, s ott tanítom és segítem őket. Családi örökségüktől a szív megszakad, a lélek összeroskad – és ezt nem ők választották. Valamennyien úgy érkeznek, hogy titkokat rejtenek, fájdalmat és zavarodottságot éreznek. De szinte mindannyian rátalálnak a saját hangjukra. Ezek a gyermekek képesek a gyógyulásra, és meg is gyógyulnak."
(Jerry Moe)

A Gyerekszemmel a függőségről és a felépülésről olyan gyermekek gyógyuláshoz vezető megrendítő és mélységes útját mutatja be, akik rátaláltak a saját hangjukra, és visszanyerték önbecsülésüket. Minden történet a gyermekek egyéni látásmódjára emlékeztet bennünket, amellyel a világra tekintenek, és megmutatja, hogyan tudnak megfelelő segítséggel az erősségeikre építeni, és hogyan képesek megerősíteni a stresszel szembeni ellenálló-képességüket annak ellenére, hogy a szenvedélybetegség árnyékában élnek. Jerry Moe, az elismert gyermektanácsadó az életigenlő történetek megosztása mellett feltárja számunkra, hogyan nyúlik túl a gyógyulási folyamat a gyermekeken, és gyakorol drámai hatást a család rendszerének egészére – különösképpen a szülőkre, akik így új és erősebb elkötelezettséggel szállhatnak szembe a szenvedélybetegség nemzedékről nemzedékre szálló örökségével.

 

Jerry Moe az amerikai Betty Ford Center gyermek programjának vezetője, aki már hosszú évtizedek óta segíti azokat a gyermekeket, akiknek egyik vagy mindkét szülője alkohol vagy drog függőséggel küzd. Az elmúlt több mint harminc év történeteiből merít ez a könyv, amiken keresztül bepillantást nyerhetünk abba, hogyan látják szüleiket, családjukat és önmagukat a programban részt vevő gyerekek. Választ kapunk azokra a kérdésekre, hogy hogyan élnek együtt ők is a szenvedélybetegséggel és az miként hat az életükre. Mindezek mellett a szerző nagy hangsúlyt ad annak, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek is segítséget kapjanak, és a család együtt gyógyulhasson. A könyvnek része egy játék gyűjtemény is, ami gyakorlati segítséget adhat azon a szakemberek számára, akik gyerekekkel foglalkoznak.

30%
2850 Ft
1995 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 3-5 munkanap

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK