Nincs engedélyezve a javascript.
Ever After High 1. – A Mesehősök Végzetkönyve
23.png
23.png

Ever After High 1. – A Mesehősök Végzetkönyve

Sorozat:

Fordító:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
2 699 Ft
Borító ár:
2 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 189 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tinigyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje.

Leírás
Raktári kód:
913425
ISBN:
9789631197532
EAN:
9789631197532
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
310
Nyelv:
magyar

Az Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tinigyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje.
A Gonosz Királynő lánya, Raven Queen is hamarosan anyja nyomdokaiba lép, de éppen a kellő rosszindulat hiányzik belőle. Mi lenne, ha átírná élete meséjét?
Az előkelő Apple White a vidék legszebb lánya. Gondosan eltervezte, hogyan él majd boldogan, amíg meg nem hal, de ehhez el kell fogadnia Raventől a mérgezett almát, ahogyan a mese szól.
Ám ha Raven nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, mindkettejük számára…


ITT A VÉGE, DE EL NE FUSS VÉLE!


 


Egy nagyon rövid MESELŐSZÓ


AZ EVER AFTER HIGH NAGY CSARNOKÁBAN padlóviasz, régi kövek és a varázslat jellegzetes illata keveredett, a kandallóban kék lánggal lobogott a tűz. A boltíves kapuban egy elvarázsolt béka ücsörgött, és folyamatosan azt hajtogatta:


– Üdvözlünk az örökség napi szertartáson! Vigyázz, lépcső! Brekeke.


A másodikos diákok sorban elhaladtak a béka előtt, néhányan megbotlottak a lépcsőben, és ünnepélyesen kivonultak a kastély teraszára, ahol aranyozott székeken ülve már várta őket a népes közönség. A nézőtér mögött szurdok húzódott, annak mélyén patak csörgedezett, a szurdok túloldalán pedig az Elvarázsolt Erdő csillogott a tündérportól. De a diákok nem azért gyűltek össze, hogy megcsodálják a kilátást: minden szem Grimm igazgató úrra szegeződött.


A férfi az emelvényre lépett, hátrasimította őszülő, fehér haját, és a közönségre mosolygott. Magasba emelte a Mesehősök Végzetkönyvét, hogy mindenki jól lássa. Az aranyozott, dombormintás kötetből szikrázott a varázslat, mint csillámpor a szélben.


– A mai nap az Ever After High, sőt egész Hol nem - voltország legfontosabb ünnepe. – A közönség tapsolt és ujjongott. – Az örökség napja idén rólatok szól – fordult az igazgató a színpadra vezető lépcső alján felsorakozott másodikosokhoz, akik mind az örökség napi ruhájukban, meseszép báli ruhákban, elegáns hercegi öltönyben, illetve sós víztől tocsogó sellőöltözékben pompáztak. – Ma megteszitek az első lépést csodálatos mesebeli sorsotok beteljesítése felé. Miután aláírjátok a Mesehősök Végzetkönyvét, a végzetetek mágikus módon összekapcsolódik szüleitek történetével, hogy ti is megéljétek a meséjüket. Csak így maradhat fenn a históriájuk, az örökségetek… és ti magatok is.


Az igazgató óvatosan letette a könyvet az állványra, és hátralépett.


Az első diák egérháton kaptatott fel a lépcsőn a színpadra. Az emelvény mellett leugrott állatkája hátáról, és kijelentette, hogy elfogadja sorsát, ő lesz a következő Hüvelyk Matyi. Az aláírása a könyv lapján olyan apró volt, mint egy hangya.


A Jó Tündér lánya feltolta orrnyergén a szemüvegét, és aláírásával megfogadta, hogy ő lesz a következő Hamupipőke egyik tündérkeresztanyja.


Egy jövőbeli boszorkány az anyja fekete ruhájában és csúcsos kalapjában lépett a könyvállvány elé, de a szakadt rongyok alól elővillant levendulaszínű strandpapucsa. Komor ábrázattal írta alá a könyvet, és közben gyorsan letörölt egy könnycseppet az arcáról.


A nézőtéren mindenki érdeklődve figyelte a ceremóniát, de két lány visszafojtotta a lélegzetét, pislogni sem mert. Egyikük epekedőn előrehajolt a székén, alig várta, hogy ő is aláírhassa a könyvet. A másik viszont hátradőlt, mintha minél távolabb akart volna kerülni az egésztől.


Ők még elsősök voltak, egy év múlva írhatják csak alá a Mesehősök Végzetkönyvét. A döntésük pedig egész Holnemvoltország sorsát megváltoztatja majd.


Örökkön-örökké.

Vélemények