Nincs engedélyezve a javascript.
Karácsony a Roxfortban
Kismackó a tanyán
Emil és a detektívek

Emil és a detektívek

Fordító:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 799 Ft
Borító ár:
1 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 799 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Emil élete nagy kalandjára készül: teljesen egyedül Berlinbe utazik, hogy meglátogassa a nagymamáját. Hatalmas kofferrel száll fel a vonatra, zsebében pedig ott lapul száznegyven ropogós márka, melyet anyukája bízott rá. Mire Berlinbe ér, már megtapasztalja, hogy a felnőttek néha nagyon gonoszak tudnak lenni.
Kedvencnek jelölöm
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Leírás
Raktári kód:
157252
ISBN:
9789634155447
EAN:
9789634155447
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
136
Nyelv:
magyar
Emil élete nagy kalandjára készül: teljesen egyedül Berlinbe utazik, hogy meglátogassa a nagymamáját. Hatalmas kofferrel száll fel a vonatra, zsebében pedig ott lapul száznegyven ropogós márka, melyet anyukája bízott rá. Mire Berlinbe ér, már megtapasztalja, hogy a felnőttek néha nagyon gonoszak tudnak lenni. A vonaton ugyanis egy férfi meglopja. A fiú attól fél, nem hinnének neki a rendőrök, ezért maga ered a tettes nyomába. De vajon nyakon tud csípni egy bűnözőt? Egyedül alaigha. Egy csapatnyi detektív segítségével viszont talán igen! A briliáns logikájú Professzor, a lelkes Kis Kedd, a dudálós Gusztáv és a többiek még csak iskolába járnak, de elbánnak akár a legravaszabb gazemberrel is. Erre a berlini nyárra mindenki emlékezni fog: a gyerekek, a szülők, az újságírók, a rendőrség – de leginkább a tolvaj…
A szerzőről
Erich Kästner
Erich Kästner

Erich Kästner
1899–1974

Erich Kästner az egyik legnépszerűbb német író. A világ elsősorban ifjúsági regényíróként ismeri, de költőként is jelentős helyet foglal el a német irodalomban. Egyik fő képviselője az 1920-as években kibontakozó, az expresszionizmussal szembeforduló Neue Sachlichkeit (új tárgyiasság) elnevezésű stílusirányzatnak.

Egyetemi tanulmányait Lipcsében, később pedig Berlinben folytatta, ahol 1927 és 1933 között fontos szerepet játszott a város szellemi életében: verseket, glosszákat, riportokat, kritikákat és recenziókat írt neves berlini lapokba. 1928-ban látott napvilágot első ifjúsági regénye, a korabeli Berlinben játszódó Emil és a detektívek, amelyet 59 nyelvre fordítottak le. A harmincas években számos regényt írt, ekkor született többek között a ma már klasszikusnak számító Május 35 (1932) és A repülő osztály (1933). A könyvek sikeréhez hozzájárultak Walter Trier remek illusztrációi is.

A náci hatalomátvétel után Kästnert többször letartóztatta a Gestapo, és kizárták az írószövetségből. 1933-ban az ő műveit is „a német szellemmel ellentétes”-nek minősítették, és – több mint húszezer más könyvvel együtt – nyilvánosan elégették. Nem vették fel a Birodalmi Írói Kamarába sem, ezért Németországban nem publikálhatott. Szerencsére Svájcban megjelenhettek szórakoztató regényei, többek között a Három ember a hóban (1934).

A II. világháború után Kästner Münchenbe költözött, ahol 1948-ig a Neue Zeitung egyik rovatvezetője volt, és kiadta a Pinguin gyermek- és ifjúsági újságot. 1949-ben jelent meg a tucatnyi filmes feldolgozást megért regénye, A két Lotti. Bár az ötvenes években is folyamatosan alkotott, nem tudott olyan népszerű könyveket írni, mint korábban. Késői regényei közül kiemelkedik Az emberke (1963).

Kästner legnagyobb sikereit gyermekeknek írt könyveivel érte el, amelyeket számtalan nyelvre lefordítottak és megfilmesítettek. Regényeit a mai napig olvassák, jellegzetes alakjai a bátor, ép erkölcsi érzékű, saját igazukért harcoló gyerekek, akik jobban megállják a helyüket egy-egy nehéz helyzetben, mint a felnőttek.

Vélemények