Egy moszkvai kandúr feljegyzései

Egy moszkvai kandúr feljegyzései leírása

A macskákat sok író örökítette már meg a szépirodalomban, na de ki hallott már arról, hogy egy macska örökítse meg az emberi sorsokat, miközben elmeséli a saját nem hétköznapi életét. A kötet főhőse Szavelij, nem akármilyen kandúr: emberként gondolkodik, filozofál és érez, miközben teljesen macskaként viselkedik. Egy kimustrált Zaporozsec hátsó ülésén látta meg a napvilágot. Élt lakásban, mint elkényeztetett szobacica, de megszökött, mert meg akarta ismerni a nagyvilágot. Élt egy másik lakásban, de onnan is megszökött, miután szétcincálta a magát operaénekesnek képzelő papagájt. Tagja volt egy patkányfogó brigádnak a Tretyjakov képtárban, majd miután egy eszement szadista öregember kishíján az életét vette, kirgiz vendégmunkás fiúk vidám csapatába került. Azonban onnan is mennie kellett. Rövid időt töltött egy kolostorban tanyázó macskakolóniában, de a szabadságot választotta. Ekkor találkozik az igaz szerelemmel.
Emberi életek suhannak el kandúrunk mellett, megannyi történet, megannyi sors. Szerelmi csalódások, megkeseredett életek, szomorú sorsok és optimista, szabadságszerető macskák. Ott zakatol körülöttünk az épülő Moszkva, villamos csörömpöl, emberek sietnek, harangok szólnak az arany hagymakupolák alatt.
A szereplők, akár emberek, akár macskák, ízig-vérig húsvér figurák saját megismételhetetlen, különleges sorssal.
Mélységesen

A kötet főhőse Szavelij, nem akármilyen kandúr: emberként gondolkodik és érez, miközben macskaként viselkedik. Életek suhannak el mellette, megannyi történet, sors. Szerelmi csalódások, megkeseredett életek és optimista, szabadságszerető macskák. Regény életről és halálról, macskákról és emberekről.

30%
3970 Ft
2779 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

Kiadó bestsellerei

Hazatérés
Hazatérés
3570 Ft
2499 Ft
30%
Z generáció
Z generáció
3570 Ft
2499 Ft
30%

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK

So na, so fern! + CD
So na, so fern! + CD
1980 Ft
1386 Ft
30%
Nincs más út
Nincs más út
3499 Ft
2449 Ft
30%