Döntéshozatali csapdák

Hogyan visznek tévútra a torzítások (és mit tehetünk ellenük)?

Döntéshozatali csapdák leírása

Mit tanulhatunk vezetőként a NASA űrhajósaitól az együttműködésről?
Odüsszeuszra vagy John Wayne-re tekintsünk inkább példaképként?
Milyen tanulságokkal szolgál Paul, a jóspolip a döntéshozatalra nézve?
Legyen szó a megtakarításainkról vagy éppen egy milliárdos üzletről, döntéshelyzetekben mindannyian könnyen hibázunk. Méghozzá nem is akárhogyan: szisztematikus, kiszámítható hibákat követünk el. A kognitív torzítások, más néven gondolkodási vagy logikai hibák még akkor is tévútra vihetnek, ha tisztában vagyunk a létezésükkel és a veszélyeikkel.
Olivier Sibony stratégiaoktató és vezetői tanácsadó könyve a viselkedéstudomány és a kognitív pszichológia legújabb eredményein alapul. A lebilincselő esettanulmányokon keresztül olyan módszerek és folyamatok rendszerét ismerhetjük meg, amelyek a kollektív intelligenciát kiaknázva segítenek a legjobb döntések meghozatalában az üzleti és a magánéletben egyaránt.
"Mesteri bevezető a korszerű vezetői döntéshozatal rejtelmeibe. És meglepően élvezetes olvasmány."
Daniel Kahneman, a Gyors és lassú gondolkodás szerzője, valamint a Zaj társszerzője

 

"Végre! A gyakorlatban is használható, több évtizedes tudományos kutatásokon alapuló tanácsok vezetőknek. Szabatos, pontos és elfogulatlan. Imádom ezt a könyvet!"
Angela Duckworth, a Grit szerzője

 

"Valószínűleg számos olyan kognitív torzítást ismerünk, amelyek miatt végül rossz vezetői döntések születtek. A kérdés, hogy mihez kezdjünk ezekkel az üzleti stratégia felépítése közben. Olivier Sibony könyve lenyűgöző válaszokkal szolgál."
Adam Grant, az Eredetik, az Adni és kapni és a Gondold újra! című sikerkönyvek szerzője

 

OLIVIER SIBONY 25 éven át vezetői tanácsadóként dolgozott a McKinsey & Companynál, jelenleg a párizsi HEC és az Oxfordi Egyetem Said Üzleti Iskolájának munkatársa. Kutatásai a döntéshozatal minőségének javítására és a döntéseket befolyásoló viselkedési torzítások kiküszöbölésére irányulnak. Számos cikke jelent meg tudományos és ismeretterjesztő kiadványokban, a közgazdasági Nobel-emlékdíjas Daniel Kahneman és Cass R. Sunstein mellett társszerzője a Zaj című könyvnek. A legmagasabb francia állami kitüntetés, a Francia Köztársaság Becsületrendje lovagi ranggal kitüntetett tagja. Párizsban él, nős, két gyermek édesapja.

16%
4200 Ft
3528 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 3192 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-3 munkanap
  • HVG Kiadó Zrt.
  • Pszichológia
  • 288 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789635650415
  • Cikkszám: 1093986
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK