Divattitkok - 1000 apró részlet a nyakkivágástól a derékvonalig, a zsebektől a pliszékig

Divattitkok - 1000 apró részlet a nyakkivágástól a derékvonalig, a zsebektől a pliszékig leírása

…mert a lényeg a divatban is a részletekben rejlik!

A divat hagyományos részletei, mint a mandzsetta, a zseb, a szűkítő vonal, illetve a számtalan „titkos apróság” felbecsülhetetlen értékkel bírnak napjaink divattervezői számára: a ruházat szembeszökő, trenddiktáló alkotóelemei megkülönböztetik, kiemelik a tervezők ruhadarabjait a kifutón és az utcán egyaránt.

A Divattitkok alapos és összefoglaló kézikönyv – nagyszerű áttekintést nyújt a divat részleteinek világáról, és több ezer színes fényképen mutatja be a világ legkülönbözőbb pontjairól származó divattervezők bámulatos munkáit.

Vigyél új lendületet ruhaterveidbe, vagy találj új inspirációt öltözködési stílusod felfrissítéséhez! Olyan ihletadó forrásgyűjteményt tartasz a kezedben, amelynek helye van minden divattervező, stylist, a divat terén dolgozó szakember, sőt minden hétköznapi divatőrült könyvespolcán – ajánljuk mindenkinek, aki a részletek megszállottja.

Bizonyára nem új keletű a mondás, hogy a lényeg a részletekben rejlik. Mindannyian tisztában vagyunk a részletek jelentőségével. Sőt egy termék épp a különleges és a többi árutól eltérő jegyei miatt válik egyedivé. A divatban ugyanezek a szabályok érvényesek. Ezt bizonyítják azok a részletek, amelyek mára számos divatház védjegyévé váltak, például a Chanel-féle nyakvonal, amelyet Karl Lagerfeld évről évre megújít, vagy a „caracola” elnevezésű fodrok, melyeket a tekintélyes spanyol Victorio & Lucchino tervezőpáros szabadalmaztatott. Vannak olyan részletek is, amelyek egy-egy kor jelképévé váltak, ilyen például a Madonna egyik turnéjára készült Gaultier-fűző, amely a ’90-es évek elején a divat egyik szimbólumává nőtte ki magát.

A viselettörténet jól szemlélteti, milyen fontos szerepet töltöttek be a részletek a divatban. évszázadokon át ezek határozták meg az egyes korszakok jellegzetes vonásait, s irányadónak bizonyultak a különböző társadalmi osztályok és csoportok megkülönböztetéséhez. Az új elemek az inspiráció kimeríthetetlen tárházát jelentik a divattervezők számára. A divat varázsa abban rejlik, hogy folyamatosan fejlődik; elegyíti az új és a hagyományos anyagokat, kutat és felfedez, újraéleszti a múlt divatját. Nem könnyű újraértelmezni a különböző korokból és kultúrákból származó jegyeket, a gondos megközelítésnek köszönetően ez azonban mégis számos divattervező˜nek sikerült. A letűnt időkből származó részletek – többek közt a barokk Medici-gallér vagy a reneszánsz kor fodros ujjai – folyamatosan felbukkannak a kifutókon. Más részletek távoli helyekről származnak, és különleges technikával készülnek, mint a japán origami vagy a különböző vidékekre jellemző kézimunkák, mint például a paraguayi ñandutí csipke vagy a francia csomók.

Ebben a könyvben ellátogatunk New York, Párizs, Milánó, London, Madrid, Koppenhága, Berlin, Mexikó, Lisszabon, Moszkva, Tokió és még számos város divathetére, ahol a klasszikus és a forradalmi fazonok egyaránt megjelennek. Ezeken keresztül betekintést nyerhetünk a nemzetközi trendekbe és napjaink divatjának legszembeszökőbb részleteibe. A divatvilág jelentős nevei mellett olyan tervezőket is bemutatunk, mint Manish Arora, Maison Martin Margiela és Kris Van Assche, illetve megismerhetjük a divatiskolák legújabb reménységeit. Globalizálódó világunkban a divatipar új utakat keres, felfedezi a távoli civilizációkból megmentett etnikai és kulturális értékeket, ezekbő˜l új ihletet merít.

Könyvünk éppen ezért több mint 20 különböző országból származó divattervező munkáival ismertet meg, akiknek tervei és a részletek kidolgozása során tapasztalható gondossága jól példázza a még kiaknázható kulturális sokszínűséget. Így jó példákat láthatunk arra, hogy a kultőrák közti párbeszéd a divatipart és a hozzá kapcsolódó piacokat is támogathatja.

Ismerd meg a divattitkokat és a fontos részletek birodalmát. A kötet nyolc fejezete arra kíván ösztönözni, hogy friss szemmel nézz a divat világára és a benne rejlő végtelen lehetőségekre.

16%
6995 Ft
5876 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 5316 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • Scolar Kiadó Kft.
  • Művészettörténet
  • 376 oldal
  • Kötés: puhatáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632442822
  • Cikkszám: 1014977
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 230 x 290

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK