Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Vallástörténet és teológia az Ószövetségben

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig leírása

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.


A kötet írásai e két témakör egy–egy kérdésével foglalkoznak: a legkorábbi áldozati formákat, az Istenről alkotott felfogást, illetve annak etnikai és irodalmi megjelenését, a kánon, a migráció, az exodus, az öltözetek és az istennév használatának lehetőségeit vizsgálják. A tanulmánykötetet szakemberek és érdeklődők számára egyaránt ajánljuk. A kötet a szerző elmúlt öt–hat évben készült, és különböző folyóiratokban vagy ünnepi kötetekben megjelent írásait gyűjti egybe.


ZSENGELLÉR JÓZSEF a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának 2009–2020 között tanszékvezető professzora, 2011–2017 között dékánja, 2019-től 2020-ig az Egyetem rektora volt.

16%
3290 Ft
2764 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 2500 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-3 munkanap

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK