Nincs engedélyezve a javascript.
Anya csak egy van

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 239 Ft
Borító ár:
3 599 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 239 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az ""Anya csak egy van"" Vámos Miklós nagyregényeinek egyike, 1992-94-ből. Tizenöt év alatt harmincnyolc kiadást ért meg. Ez a harminckilencedik - az első javított - kiadás. Különös, hogy noha csak tizennyolc év telt el, mennyire megváltozott a világ.
Leírás
Raktári kód:
166727
ISBN:
9789634058908
EAN:
9789634058908
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
320
Nyelv:
magyar

Az ""Anya csak egy van"" Vámos Miklós nagyregényeinek egyike, 1992-94-ből. Tizenöt év alatt harmincnyolc kiadást ért meg. Ez a harminckilencedik - az első javított - kiadás. Különös, hogy noha csak tizennyolc év telt el, mennyire megváltozott a világ. A regény születésének (és cselekményének) idején például a mobiltelefon még újdonságnak számított, kistelefonnak, zsebtelefonnak, rádiótelefonnak hívták. Ezen a szerző nem változtatott. A mániás-depressziós - mindközönségesen: félbolond - anya viszont pontosan olyan, amilyen sok-sok sorstársa napjainkban. Elviselhetetlen és mulatságos. Szerencsétlen és mázlista. Félénk és bátor. Érzelemszegény és szerelmes.

A könyv végére megértjük, mennyivel fajsúlyosabb ember ez az idős hölgy, mint hinnők. Míg az első fejezetekben sajnáljuk, az utolsókban már-már irigyeljük, bármilyen megrázó a sorsa. Meghat és megnevettet. Ha a regényt befejezve úgy érezzük, ideje fölhívnunk a saját anyánkat, jó nyomon járunk - a szerző írói nyílvesszeje célba talált.

"


"Nem voltam képes abbahagyni a röhögést, bökdösött pedig a Zsuzsa, bámult rám a Sári, a Julcsi, meg az egész gyásznép, az a másfél tucatnyi ember, aki eljött anya temetésére
Rávallott ez az utolsó tréfa, és persze rám, észrevehettem volna a halotti anyakönyvi kivonaton, hogy téves az évszám, anya fiatalítási célból a születési évét átjavította a személyijében, azt vették alapul, észrevehettem volna a sírkövesnél is, de én nem szoktam észrevenni azt, amit kéne, vagy csak későn, túl későn, így hát anya életéből végleg elveszett tíz év, s a veszteséget márványba vésték az örökkévalóságnak, pontosabban tíz évre, urnafülke esetén ennyi a porladási idő, jaj, nehogy elfelejtsem meghosszabbítani, ahogyan anya felejtette el apát, illetve ahogyan mindannyian elfelejtettük
Kár, hogy csak MOST kezdek rájönni, hogy alapjában véve jópofa nő lehetett az anyám
KÁR, hogy csak most kezdem IRIGYELNI, amiért annyira BÁTRAN élt, ahogyan én sose mertem
DE JÓ VOLNA ÚJRAKEZDENI
DE JÓ VOLNA, HA NEM EZ LENNE A VÉGE""

A szerzőről
Vámos Miklós
Vámos Miklós
Az elsősorban regényeiről és novelláiról ismert író sok egyéb szerepkörben is kipróbálta magát: írt filmeket, színdarabokat és hangjátékokat, kiadóigazgató és műsorvezető egy személyben. Írói munkásságát 1984-ben József Attila-díjjal ismerték el.
Jogi diplomát szerzett, de a jogászi pálya helyett dramaturgként kezdett bele a nagybetűs életbe. Irodalmi pályafutás alatt eddig közel 40 kötete jelent meg. Szerteágazó érdeklődése, a művészi élet számtalan területén való aktív jelenléte a kortárs művészeti élet különleges karakterévé teszi.
Ismert művei: Zenga zének (1983.), Anya csak egy van (1995.), Apák könyve (2000.), A New York-Budapest metró (2014.)
Vélemények