Nincs engedélyezve a javascript.
Amerikai Psycho

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 321 Ft
Borító ár:
3 690 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 321 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Huszonöt éve, 1991-ben jelent meg az ezredvég Amerikájának dekadens és radikális nagyregénye, a yuppie-k és a fogyasztói társadalom első számú krónikásának főműve. Az Amerikai psychó-ról azóta mindent elmondtak; rögtön elhíresültek a pszichopata főszereplő, Patrick Bateman förtelmes darabolásai, a koldus szemének kiszúrása, és az abuzív, végtelenül lekezelő szexjelenetek.
Leírás
Raktári kód:
153916
ISBN:
9789634055372
EAN:
9789634055372
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
puha
Oldalszám:
568
Nyelv:
magyar
Huszonöt éve, 1991-ben jelent meg az ezredvég Amerikájának dekadens és radikális nagyregénye, a yuppie-k és a fogyasztói társadalom első számú krónikásának főműve. Az Amerikai psychó-ról azóta mindent elmondtak; rögtön elhíresültek a pszichopata főszereplő, Patrick Bateman förtelmes darabolásai, a koldus szemének kiszúrása, és az abuzív, végtelenül lekezelő szexjelenetek. Annak idején lefóliázva kellett árulni, és világszerte mozgalmak szerveződtek a könyv betiltására. 

Nem véletlenül: ez a történet mai szemmel olvasva is hihetetlenül vérfagyasztó, brutális. Felkavaró hatását csak tovább srófolja, mennyire fegyelmezetten, hideg fejjel megkomponált ez az alkotás. Az egyre fokozódó kegyetlenség ahogyan Bateman végső becsavarodása is patikamérlegen van kimérve. A vagyona és társadalmi beágyazottsága miatt érinthetetlen, csendes őrült kezd itt ámokfutásba, csak azért, hogy egyből kiütközzön: az őt körülvevő társadalmi kódok tarthatatlanul gyengék, a rend illúzió, senki nem tud a másikról az égvilágon semmit. 

Bateman és az 1980-as évek végi New York párhuzamosan zilálódik szét, a főszereplő agyát és teljes közegét egyszerre önti el a gusztustalanság és a brutalitás, miközben látjuk, a végkifejlet káosza a felszín alatt mindvégig jelen volt. Ennek a felforgató szövegnek a mai napig véres élmény boldog születésnapot kívánni.
Vélemények