Nincs engedélyezve a javascript.
Ahol a folyami rákok énekelnek
23.png
23.png

Ahol a folyami rákok énekelnek

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 959 Ft
Borító ár:
4 399 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 211 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani.”

A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.

Leírás
Raktári kód:
204609
ISBN:
9789636040581
EAN:
9789636040581
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
464
Nyelv:
magyar

„Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani.”


A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.


 



N°1 NEW YORK TIMES BESTSELLER


Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.


Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. Ám nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való lány iránt…


Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő „Lápi Lányra” terelődik.


 


DELIA OWENS 1949-ben született az Egyesült Államokbeli Georgiában. Jelenleg Idahóban él. Eredeti foglalkozása zoológus. Férjével, Mark Owensszel közösen három dokumentumkönyvet jegyeznek, amelyek afrikai kutatásaikat örökítik meg naplószerűen. Természettudományos írásaiért megkapta a John Burroughs Díjat. Publikált többek között a Nature-ben és az African Journal of Ecologyban is.


Az Ahol a folyami rákok énekelnek az első regénye. A kötetet harminckilenc nyelvre fordították le, s hosszú ideig vezette a New York Times, valamint az Amazon sikerlistáját is. Néhány hónap alatt több mint kétmillió példány kelt el belőle, Reese Witherspoon pedig beválogatta könyvklubjának ajánlott olvasmányai közé, sőt: a színésznő produkciós cége filmet készít a történetből.





 

A szerzőről
Delia Owens
Delia Owens

Delia Owens amerikai író és zoológus.

A biológia doktori fokozatának megszerzése óta szakmai folyóiratokban publikálta tanulmányait az afrikai vadon élő állatok viselkedési ökológiájáról, emellett cikkeket írt a Natural History és az International Wildlife című lapokban.

Debütáló regénye, az Ahol a folyami rákok énekelnek 2018-ban jelent meg. Akkora sikert aratott, hogy minden idők egyik legkelendőbb könyvévé vált. 32 egymást követő héten át vezette a The New York Times Fiction Best Sellers of 2019 és a The New York Times Fiction Best Sellers of 2020 listáját, és összesen 135 hétig szerepelt a listán. 2022-ben Reese Witherspoon megvásárolta a filmes jogokat, hogy produkciós cége filmvászonra vigye a regényt és később azonos címmel filmesítették meg.

Vélemények