Adriai kikötők 2017

888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció

Adriai kikötők 2017 leírása

Az ADRIAI KIKÖTŐK a 2017-es évtől kezdve évente jelenik meg (erre még nem volt példa a 2000-es első magyar kiadás óta!), így minden változás igen rövid időn belül a hajósok kezébe kerül.
A következő kiadások ezentúl mindig februárban jelennek meg a Budapest Boat Show hetében!

A 2017-es kiadás újdonságai:

  • az eddig túlzsúforlt oldalakat több lapra szétszedve szellősebbek lettek a térképek, így nem kell nagyon apró, nehezen olvasható betűket használni, és a több információ kényelmesebben fér el,
  • új oldalak: (1) a Kornátok déli vége eddig nem volt látható, pedig ez a terület tele van zátonyokkal, így aki Tribunj vagy Sibenik felől érkezik a Kornátokra, biztonságosabban közelítheti meg ezt a területet, (2) a Lastovó sziget keleti oldalán húzódó szigetsor a Glavat világítótoronnyal együtt eddig nem volt látható, pedig ez a terület is tele van zátonyokkal,
  • a tavalyi új fejezet, a Magyar emlékek az Adrián is részletesebb lett. A fejezet azokat a helyeket sorolja fel Pólától Cattaróig, amelyeknek magyar történelmi kapcsolata van, s részletesen megemlíti a magyar kapcsolattal rendelkező épületeket is. A térképes oldalakon ezeket a helyeket egy magyar címer ikon jelöli. A fejezetet Dr. Balohg Tamás, a TIT Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület (www.hajosnep.hu) elnöke írta. A TIT HMHE az 1911-ben alapított Magyar Adria Egyesület jogutódja.
  • A szövegben található internetes linkeket QR-kódok helyettesítik, így okostelefonnal vagy tablettel egy mozdulattal elérhetők a linkek!

Az Adriai kikötők 2000 óta közismert a magyar hajós közönség előtt, bár az eredeti német kiadás 1984-ben jelent meg először, akkor még 333 Hafen und Buchten címmel. Az akkori kisméretű füzetből idővel egyre vaskosabb könyv lett, ahogy az évről-évre megjelenő kiadásokban nőtt a bemutatott kikötők és horgonyzóhelyek száma. Az idők folyamán a borítón megjelenő három egyforma számjegyet tartalmazó „bűvös szám” az Adrián hajózók számára a pontos hajózási információk védjegyévé vált.

A magyar kiadás eleinte követte az eredeti német fűzött füzet formát és évenkénti kiadást, majd 2003-tól áttért a kemény borítós, strapabíró kivitelre, amely egyúttal a szerző mindkét munkáját (888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció) is tartalmazza, viszont csak kétévente jelent meg… De most már a magyar kiadás is évente frissül!

A 2012-2013-as kiadás óta a könyv már színesben jelenik meg, ahogy ez egy valamirevaló tengeri térképhez illik. A kötet tartalmazza a legkisebb változásokat, a kikötők szolgáltatásait, új fényjelzők telepítését, új bójamezőket és az új árakat.

Az Adriai kikötők ma már nélkülözhetetlen kelléke az Adriai sporthajósok felszerelésének.

16%
15990 Ft
13432 Ft
Hűségprogrammal elérhető ár: 12152 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

Kiadó bestsellerei

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK