A vezetés 100 szabálya

Mert a munkatársakat irányítani kell

A vezetés 100 szabálya leírása

Richard Templar sorozata többek közt az életvitel, a gyermeknevelés, a karrierépítés megfontolandó „szabályait” járja körül – s teszi ezt páratlan humorral, megértéssel és segítő szándékkal. A szerző nem vallja magát tévedhetetlennek, nem hiszi, hogy ő lenne a bölcsek kövének birtokosa, ennek ellenére kellő öniróniával előadott humorosan komoly tanácsait sokunknak érdemes lenne megfontolni.

A vezetés 100 szabálya menedzsereknek, azaz vezetőknek ad tanácsokat, nem csupán csapatuk, de önmaguk „menedzseléséhez” is (így a könyvet azoknak is ajánljuk, akik saját magukról szeretnének többet megtudni). A hatékony meetingtől kezdve a sikeres kommunikációs stíluson át a rigolyás főnökkel való bánásmódig egy vállalat munkájának összes fontos területét érinti.

„Munkatársainkkal talán több időt töltünk együtt, mint saját családunkkal” – a szerző szerint ezért is olyan fontos, hogy a munkahelyen töltött idő kellemes és hasznos legyen. Hogyan lehet ösztönözni a beosztottjainkat? Hogyan érdemes konfliktust kezelni? Hogyan egyeztessük össze a magánéletünket a munkával? Kiktől óvakodjunk egy irodában? Mit tegyünk, ha hibát követtünk el? Hogyan viszonyuljunk a riválisainkhoz? Ilyen és ehhez hasonló 100 kérdésre ad választ Richard Templar humoros, ugyanakkor elgondolkoztató könyvében.

Richard Templar amellett teszi le a voksát, hogy a munkahely nem feltétlenül a stressz, a kapkodás és a konfliktusok helyszíne. Ha alkalmazzuk a szabályokat, nem csupán a hatékonyságunk nő meg, de kellemesebb érezzük majd magunkat, és népszerűbbek leszünk beosztottjaink és főnökeink körében.

Részlet a szerző előszavából:

„Vezetőként nagyon sokat várnak el tőlünk. Egy személyben vagyunk újítók, energikus irányítók, bűvészek (néha egy kalapból kell előhúznunk a fizetésemeléshez szükséges összeget vagy éppen a kisegítő alkalmazottakat), jótét nagybácsik (vagy nagynénik), ha kell, vigaszt és ösztönzést nyújtó diplomaták, politikusok, szigorú, de igazságos bírák, pénzügyi varázslók (ez a szerep nem ugyanaz, mint a bűvész), védelmezők, megmentők és szentek.

Olyan emberekért vagyunk felelősek, akiket nem mi vettünk fel, lehet, hogy nem is kedveljük őket, és semmi közös nincs bennünk. és persze lehet, hogy ők sem szívlelnek minket, nekünk mégis rá kell vennünk őket, hogy rendesen végezzék a feladataikat. Emellett fizikai, érzelmi és értelmi állapotukért is felelősséggel tartozunk. Gondoskodnunk kell róla, nehogy kárt tegyenek önmagukban vagy másokban. Munkájuknak összhangban kell lennie a vállalatot érintő törvényi előírásokkal.

A sorozat kötetei:

A gyereknevelés 100 szabálya
Az élet 100 szabálya
A vezetés 100 szabálya
A karrierépítés 100 szabálya
A meggazdagodás 100 szabálya
A szerelem 100 szabálya

30%
2950 Ft
2065 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • Scolar Kiadó Kft.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 232 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789632441566
  • Cikkszám: 1026795
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 135 x 215

Kiadó újdonságai

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

Putyin emberei
Putyin emberei
6499 Ft
4549 Ft
30%
Fehér
Fehér
3999 Ft
2799 Ft
30%

TOVÁBBI AJÁNLATOK