A vállalati teljesítmény nyomában

A vállalati teljesítmény nyomában leírása

A gazdasági elemzők - sokszor joggal - a makrogazdasági mutatók bűvöletében élnek. A makroeredmények mögött azonban egy sokszínű, változatos piacokon és adottságokkal boldogulni igyekvő vállalati kör áll. Ahhoz, hogy testreszabott gazdaságpolitikát vagy vállalati stratégiát alkothassunk, meg kell ismerni e sokszínűséget.
Könyvünkben közvetlenül a vállalati szintet vizsgáljuk: több mint 4600 Magyarországon működő 20 főnél nagyobb társaságot vettünk górcső alá négy év pénzügyi kimutatásainak felhasználásával. A minta a magyar ipar több mint 50, a hazai export több mint 70 százalékát fedi le. Eredményeink azt mutatják, hogy a tulajdonosi háttér szerint lényegesen eltérnek a vállalatok, de ezen túl is igen differenciált a kép. A vállalati különbségek visszavezethetők a nemzetközi integráltságukra, a felhasznált tudás mennyiségére és a menedzsment színvonalára is. Ráadásul eredményes működés nagyon sokféle adottsággal lehet: nem csak egy recept van a sikerre.
A kötetet - amely tartalmazza a cégeknek és a gazdaságpolitikusoknak szóló javaslatainkat is - ajánljuk a tulajdonosoknak, a felsővezetőknek és a vállalati stratégia formálásában részt vevő valamennyi szakembernek. A vállalati szakemberek mellett hasznos lehet a könyv a gazdaságpolitika formálóinak és a makrogazdasági elemzéssel foglakozóknak is, a kutatóknak és mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni a makrogazdasági eredmények és a vállalati teljesítmény kapcsolatának egyes vetületeit.
A szerzők a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói, akik tudományos tevékenységük mellett évtizedes gyakorlatot szereztek a vállalati tanácsadásban és az üzleti értékelésben is.
30%
3950 Ft
2765 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nincs készleten

  • Alinea Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 336 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9786155303739
  • Cikkszám: 1026794
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

Kiadó újdonságai

A Gazda
A Gazda
3450 Ft
2415 Ft
30%
A szenvedelmes kertész
A szenvedelmes kertész
2450 Ft
1715 Ft
30%

KATEGÓRIA BESTSELLEREI

TOVÁBBI AJÁNLATOK

Életem könyve
Életem könyve
3990 Ft
2793 Ft
30%