Nincs engedélyezve a javascript.
A provokátor
23.png
23.png

A provokátor
Így lettem botrányhős

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 001 Ft
Borító ár:
3 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 548 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„Ez a könyv életem korai időszakában történt eseményeken alapuló novellákat tartalmaz. A nevek és körülmények közül sokakat megváltoztattam, hogy védjem az ártatlanokat,...
Leírás
Raktári kód:
125236
ISBN:
9789630970723
EAN:
9789630970723
Oldalszám:
360
„Ez a könyv életem korai időszakában történt eseményeken alapuló novellákat tartalmaz. A nevek és körülmények közül sokakat megváltoztattam, hogy védjem az ártatlanokat, olykor pedig a bűnösöket. Azt mondják, különös, faramuci egy vidámpark tud lenni az emlékezet, tele hullámvasutakkal és varázstükrökkel, rémisztő furcsaságokkal és jóindulatú gumiemberekkel. Ez az első novelláskötetem. Addig akartam papírra vetni a benne lévő történeteket, amíg még létezik papír és léteznek könyvesboltok meg könyvtárak.” (Michael Moore)

Michael Moore többek közt az Oscar-díjas Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilm rendezője és számos sikerkönyv szerzője, az Egyesült Államok nemhivatalos koszorús provokátora ismét visszatért, ezúttal teljesen új szerepben, önmaga meta-Forrest Gumpjaként.

Moore huszonnégy tiszteletlen, humoros és különös történetet gyűjtött egybe saját ifjúságáról. Az egyik pillanatban tizenegy éves kisfiú, aki eltéved a Szenátusban, és találkozik Bobby Kennedyvel, a következőben pedig a bitburgi temetőben néz szembe az elképedt és zavarodott Ronald Reagannel. Majd egy nap nassolnivalóért indul, közben főszereplője lesz a botránynak, amely hozzájárult ahhoz, hogy egész Amerikában felszámolják a magánklubokban dívó faji diszkriminációt. Tizennyolc évesen ő a megye legfiatalabb választott tisztviselője, 2003-ban pedig az Oscar-gála színpadán az amerikai elnököt bíráló mondataival döbbenti meg a világot. Michael Moore élete izgalmas, botrányos és humoros, akárcsak filmjei.
Vélemények