Nincs engedélyezve a javascript.
A földrajz fogságában
23.png
23.png

A földrajz fogságában
Tíz térkép, amely mindent elmond arról, amit tudni érdemes a globális politikai folyamatokról - Frissített, bővített kiadás

Fordító:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 555 Ft
Borító ár:
3 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 884 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Frissített, bővített kiadás
Iráni atomalku, párizsi klímaegyezmény, Iszlám Állam, stratégiai mélység, ukrajnai háború - kifejezések, melyekkel gyakran találkozhatunk a hírekben, tudósításokban. De vajon tudjuk-e, értjük-e jelentésüket és mélyebb összefüggéseiket?
Leírás
Raktári kód:
177551
ISBN:
9789633556498
EAN:
9789633556498
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
356
Nyelv:
magyar
Frissített, bővített kiadás
Iráni atomalku, párizsi klímaegyezmény, Iszlám Állam, stratégiai mélység, ukrajnai háború - kifejezések, melyekkel gyakran találkozhatunk a hírekben, tudósításokban. De vajon tudjuk-e, értjük-e jelentésüket és mélyebb összefüggéseiket? Tim Marshall brit újságíró könyve segít eligazodni a naponta ránk zúduló információtengerben, s közben ráirányítja a figyelmet a földrajzi fekvés fontosságára.
A világ politikusainak mozgásterét mindig is korlátozták országuk földrajzi viszonyai: a hegyek, a folyók, az éghajlat, a tengerek és a sivatagok. A szerző tíz fejezetben (Oroszország, Kína, Egyesült Államok, Latin-Amerika, Közel-Kelet, Afrika, India és Pakisztán, Európa, Japán és Korea, a sarkvidékek) térképek segítségével, helyenként személyes tapasztalataira támaszkodva vázolja fel a régiók múltját és jelenét, s közben rámutat a legfontosabb tényezőkre, melyek e régiók történelmét befolyásolták.

Tim Marshall (1959) brit újságíró, tudósító és külügyi szakértő. Korábban a Sky News szerkesztője, a BBC munkatársa. Több mint 30 országból küldte tudósításait, részletesen beszámolt a horvátországi, boszniai, macedóniai, koszovói, afganisztáni, iraki, libanoni, szíriai és izraeli konfliktusokról. Foreign Matters című blogját 2010-ben Orwell-díjra javasolták. Az általa 2015-ben alapított hírelemző portál, a TheWhatandtheWhy.com főszerkesztője.
Vélemények